Urban Gardening in hartje Berlijn: “Schrebergarten Deluxe”

Aan het begin van het buitenzitseizoen heeft Pflanzenfreude.de (Duitse variant Mooiwatplantendoen.nl) “Schrebergarten Deluxe” geopend, midden tussen de volkstuinen van Berlijn. Tot 5 juni kon ervaren worden hoe bijzonder het is om te verblijven in een groene omgeving, dicht in de buurt van de hotspots van de stad.

Tuindromen worden waarheid in het sprookjesachtige “Schrebergarten Deluxe”. Gelegen nabij populaire toeristische trekpleisters als de Oberbaumbrücke, de oevers van de rivier de Spree en de East Side Gallery. In het midden van de tuin staat een comfortabel ingericht tuinhuisje. Hier overnachten belooft totale ontspanning en een bijzondere avond op een unieke locatie.

schrebergarten_deluxe_02

The World Beyond

Schrebergarten Deluxe Berlijn is ontworpen aan de hand van de Groenbranche Stijltrend ‘The World Beyond’ waardoor een bovennatuurlijke sfeer is ontstaan. Blauwe coniferen, weelderige vlinderstruiken en druifheide in donkere schakeringen van groen en paars zijn karakteristiek voor de trendtuin. Azaleas zetten de toon in roze en oranje, met daartussen de sierlijke trossen van de pluimhortensia. De vele rozen maken het geheel er nog romantischer door. Kortom een trendy tuin met een veelzijdig karakter!

“Volkstuinieren is nieuw leven ingeblazen op een uiterst verrassende manier. De zorgvuldig ontworpen tuin toont een botanische wereld van grote diversiteit. Zowel de tuin als het tuinhuisje vormen een uniek toevluchtsoord voor wie even bij wil komen van de stadse drukte”, vindt Frank Teuber, Marketingmanager Duitsland van Bloemenbureau Holland.

schrebergarten_deluxe_03
Meer informatie over “Schrebergarten Deluxe” is te vinden op Pflanzenfreude.de