De nieuwe rozen van David Austin Sr. in 2016

David Austin Jr. heeft nu de leiding over de rozenkwekerij maar soms moet hij zich net als Prince Charles voelen. Zijn vader, de succesvolle rozenkweker & veredelaar David Austin Sr., heeft rozenbloed door zijn aderen lopen en denkt op de prachtige leeftijd van 90 jaar nog echt niet aan stoppen.

Werken vanuit je passie is geen werken maar vormt je hele bestaan. En zeker bij een zo prachtig en tastbaar resultaat als zijn (vernieuwde) Engelse rozen is de voldoening groot en wellicht ook het geheim achter het bereiken van een hoge leeftijd.

Traditiegetrouw worden de nieuwe rozen voor het eerst getoond op de RHS Chelsea Flower Show en wederom allemaal van de hand van de meester.

roald_dahl1200_5336

‘Roald Dahl’

roald_dahl1200_5362_
‘Roald Dahl’

Deze heesterroos is een rijkbloeiende variëteit. Deze roos blijft knoppen produceren vanaf eind voorjaar tot de eerste vorst. De prachtige bloemknoppen zijn oranjerood en als deze knoppen zich openen zien we een komvormige bloem in zalm en zachtoranje.

De plant heeft, als hij zijn volwassen vorm heeft bereikt, een mooi ronde groeiwijze met vrijwel geen doornen.

De geur is zacht en sterk, de geur die je van een echte English Rose verwacht.

imogen1200_5399

‘Imogen’

Deze roos heeft een limoen tot creme-kleurige bloeiwijze. Ook deze roos is rijkbloeiend en extreem gezond. De roos heeft een natuurlijke uitstraling.

Deze roos heeft een stevig en rechtopgaande groeiwijze. ‘Imogen’ kan door zijn natuurlijke uitstraling met gemak gebruikt worden in een natuurrijke tuin.

bathsheba1200_5441
‘Bathsheba’

Deze roos heeft grote gevulde bloemen gevuld met prachtige bloemblaadjes. Het is een snelgroeiende klimroos. De bloemen worden constant geproduceerd waardoor er veel zalmkleurige accenten op dezelfde plant voorkomen.

De geur is dat van een mirre aangevuld met de geur van honing.

Desdemona_1_3 (1)
‘Desdemona’
desdemona_2
‘Desdemona’
desdemona_1
‘Desdemona’

Deze heesterroos heeft een zeer lang bloeiseizoen met prachtige zachtroze tot witte bloemen.

De geur is intens en geurt naar mirre. Het is een sterke, gezonde roos. Een echte English Rose.

The_Ancient_Mariner_1_3
‘The ancient mariner’
the_ancient_mariner_2
‘The Ancient Mariner’
The_Ancient_Mariner_3_2
‘The Ancient Mariner’

Een roos met het dramatisch uiterlijk van een English Rose. De bloeiperiode is lang en de bloei is zeer talrijk.

De plant is groter dan de meeste andere Engelse rozen. Tevens is de plant erg gezond. De bloemen van deze rijkbloeier geven een sterke mirregeur af.

Naar Welkom-pagina

Naar FloraTube