Naar de inhoud springen

PlantenStruinen: Recente Cultivars van Tuinplanten Deel 1

Elk jaar worden er in ons land veel nieuwe cultivars van tuinplanten op de markt gebracht. In de meeste gevallen gaan hier jaren aan vooraf met veel kruisingen, kweken en selecteren. Nederland speelt hierbij een voortrekkersrol.  De snelle wereld waarin wij terecht zijn gekomen eist veel van een kweker, waarbij niet alleen zijn kwaliteiten als goede kweker belangrijk zijn maar moet de kweker ook innovatief en milieubewust zijn en een vooruitziende blik hebben.

Het gaat elk jaar over enkele honderden nieuwe cultivars en nieuwe plantsoorten. Onmogelijk dus om alle planten te vermelden.  TuinenStruinen heeft een selectie gemaakt uit al deze nieuwe cultivars en gaat van start met deze nieuwe rubriek bij TuinenStruinen. Regelmatig zult u dan ook nieuwe berichten kunnen bekijken in de rubriek: PlantenStruinen.

Hieronder de eerste 30 cultivars die recent op de markt zijn gekomen. (klik op een foto voor groter formaat)

 

ft 290416

Ga naar FLORATUBE