The Cedars in het Amerikaanse Old Brookville NY klaar voor de toekomst

2011_Cedars_bookMASTER_001_copy

Het masterplan van Nelson Byrd Woltz Landscape Architects voor landgoed The Cedars werd geïnspireerd door het historische pand, overblijfsels van de oorspronkelijke tuin, de boederij en het boslandschap. Een aantal elementen van de oude tuin waren de inspiratie voor het nieuwe hoofdpad die kwam te liggen van oost naar west en daarbij de twee uiteinden van het landgoed met elkaar verbind.  Het nieuwe pad doet dienst als een soort ruggengraat waarlangs de qua omvang en formaliteit verschillende tuinkamers kwamen te liggen.

Cedars_bookimage_015_web
2010_Cedars_190 as Smart Object-1
2010_Cedars_190_copy

Het nieuwe pad (Long Walk) van oost naar west vormt de ruggengraat waarlangs, de wat betreft omvang en invulling, verschillende tuinkamers kwamen. De dichtbij bij het woonhuis gelegen gedeeltes van de tuin doen hier duidelijk dienst als verlengstuk van het woongedeelte. In een schaduwrijke ommuurde tuin zuidelijk van het huis gelegen ligt de Secret Garden die is uitgerust met een beplanting in oosterse sferen. Naar het noorden een ommuurde moestuin met fruitbomen in leivorm, en veel soorten groenten en kruiden. In dit stuk van het landgoed staat ook de kas.

2010_Cedars_203_web
2010_Cedars_204_web

Verder van het woonhuis gelegen tuinen hebben een minder formeel uiterlijk. Zo vinden we hier een parkachtig gedeelte met veel rhododendrons. Verder naar de buitengrens van het landgoed een volwassen dennenbos met een onderbeplanting van varens, struiken en kleine bomen.

2010_Cedars_202_copy

Nabij het zwembad vinden we ook een grote vijver met een oeverbeplanting van inheemse soorten. Een grote pluktuin en gedeeltes met een agrarische bestemming maken het landgoed compleet. Na deze grondige aanpak (in 2010) van Nelson Byrd Woltz Landscape Architects is het landgoed weer klaar voor de toekomst.

2010_Cedars_215_web-2
2010_Cedars_237_copy

 website bron