Huf Haus in Surrey landschap en het subtiele tuinontwerp van Anthony Paul

1 (3)

Iets ten zuiden van Londen ligt het plaatsje Holmbury St. Mary, gelegen tussen de heuvels van het graafschap Surrey. Het heuvelachtige en bosrijke landschap wordt door de Engelsen omschreven als Area of Outstanding Natural Beauty. 

Een tuin ontwerpen in dit landschap, bij een Duits vakwerk ‘Huf Haus’, vraagt om een subtiele aanpak.

Anthony Paul
Anthony Paul

Tuinontwerper Anthony Paul is zelf ook woonachtig in deze prachtige streek en is mede hierdoor de aangewezen man voor deze subtiele aanpak. Ook het feit dat Anthony Paul al bij meerdere eigenaren van een Huf Haus een tuin heeft ontworpen is in zijn voordeel.

2

Een Huf Haus is een echt Duits vakwerkhuis. Het is de aansprekende symbiose van hout met glas, wat ieder HUF Haus een onmiskenbaar eigen karakter verleent.

Het huis heeft een moderne uitstraling maar wie goed oplet ziet in de architectuur iets terug van de houten Duitse vakwerkhuizen, deze huizen hebben vaak een riant balcon (voorzien van bakken met Oostenrijkse hanggeraniums) over de breedte van het huis.

4

Door de ramen tot aan de grond en het glas in de balconwand heeft de woonkamer het mooiste uitzicht op de tuin. Aansluitend op de woonkamer is hier ook een riant terras.

Een verdieping lager ligt ook een terras voorzien van een royale loungeset en ingebouwde RVS waterpartij.

5

Om een eenheid tussen het huis en tuin te bereiken werkt Anthony Paul het liefst met blokbeplanting, dit zijn grote groepen planten van een soort. De grote groepen van planten reflecteren als het ware de grote vlakke delen van het huis. Ook brengen deze groepen planten rust ten opzichte van de enigzins ‘drukke’ architectuur van het huis, aldus Anthony Paul.

Korven gevuld met voor dit gebied authentieke stenen helpen bij het verkrijgen van etages op deze heuvelrug en geven verbinding tussen huis en tuin.

6

9

In de directe omgeving van het huis maakt Anthony Paul dus gebruik van blokbeplanting. Verder van het huis af en rond het lager gelegen terras wordt de beplanting natuurlijker, hier vinden we veel vaste planten en grassen in groepen.

14

15

Website Anthony Paul