Kasteeltuin la Ballue (Bretagne) in Italiaanse Barokstijl

jb1Rond het begin van de twintigste eeuw was kasteel La Ballue een favoriete plek voor kunstenaars en schrijvers. Toen er in 1973 een begin werd gemaakt met restauratiewerkzaamheden aan de tuin, was de tuin over een periode van ruim 30 jaar door de natuur terug in beslag genomen.

jb2

Les jardins inattendus du Château de la Ballue, par L’Etiquette Production from Château et Jardins de la Ballue on Vimeo.

De formele tuin was in deze 30 jaar door de natuur overgenomen waardoor er een grote wilde bloemenweide was ontstaan. De vele tuinkamers kregen weer een formele uitstraling met een knipoog naar de tegenwoordige tijd.  Twaalf zuilen in vormsnoei vormen samen met de Wisteria een doorgang in barokstijl.

jb4

jb6

Paul Maymont & François Hebert Stevens zijn de landschapsarchitecten die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de restauratie die vanaf 1973 wordt uitgevoerd. De tuin wordt opnieuw verlaten als het kasteel van 1989 tot 1995 leeg staat.

jb7

jb8

Er zijn tal van doorkijkjes gemaakt die u een blik gunnen op de volgende tuin.jb9

jb10

Website

Naar Home/Welkomtsgw 0108