Tuinarchitect Sarah Eberle maakt geschiedenis op RHS Chelsea Flower Show

De Britse tuinontwerpster Sarah Eberle nam dit jaar de uitdaging aan om met maar liefst met 2 tuinontwerpen deel te nemen aan de RHS Chelsea Flower Show. Sarah Eberle is verantwoordelijk voor zowel de Beyond our Borders Garden (Fresh Garden Category) en de Artisan Garden: Breast Cancer Haven Garden.

Sarah Eberle
Sarah Eberle

Dat deze uitdaging haar goed is bekomen blijkt uit het feit dat zij voor beide tuinen een gouden oorkonde heeft gewonnen. Nog niet eerder in de 102-jaar oude geschiedenis van het groene evenement in Londen is het voorgekomen dat een ontwerper met 2 verschillende tuinen goud wint. In de ruim 35 jaar dat Sarah nu werkzaam is in de horticultuur heeft zij al 9 gouden plakken weten te behalen op RHS-Shows.

Detail van de Beyond our Borders. Foto: The Telegraph
Detail van de Beyond our Borders. Foto: The Telegraph

Designer Tom Hare maakte met wilgentakken een vlechtwerk in de vorm van een vogelnest waar omheen Sarah de tuin vorm gaf. De zorg die Breast Cancer Haven geeft aan haar clienten was de inspiratie voor het gevlochten nest.

Het nest van Tom Hare in de Breast Cancer Haven-tuin van Sarah Eberle
Het nest van Tom Hare in de Breast Cancer Haven-tuin van Sarah Eberle.

Het doel van deze deelname aan Chelsea 2015 is om aandacht te vragen voor het vele goede werk van de drie Breast Cancer Havens in Engeland. Het werk wat Sarah Eberle verrichtte voor deze tuin deed zij belangeloos. De bijdrage van Sarah tezamen met de sponsoring van het Britse bedrijf Nelson (reform gezondheidsproducten) maakten deze tuin op Chelsea mogelijk.

Sarah Eberle over deze samenwerking: “Ik ben hier echt enorm blij mee, heel veel mensen hebben baat bij het goede werk van The Haven. Een gouden medaille met mijn eerste liefdadigheids-tuin is natuurlijk helemaal perfect”.