RHS Chelsea Flower Show Bulletin Maandag 18 mei

Vandaag was het de openingsdag van RHS Chelsea Flower Show 2015. Maandag is traditioneel de persdag en ook de enige dag waarop de tuinen op een normale manier zijn te bezichtigen. Alle andere dagen is het behoorlijk moeilijk om de tuinen goed te kunnen bekijken. Dit jaar verwacht de Royal Horticultural Society, de organisator van de tuinshow, weer rond de 165.000 bezoekers.

Via de sociale media komen er veel berichten over de show. TuinenStruinen maakt dagelijks een selectie van Twitterberichten over RHS Chelsea Flower Show 2015. Onder dit bericht ook een selectie van andere media over de show, zoals van BBC, The Telegraph, Independent en ITV.

Tijdens de dagen voor de show weten dames versierd met bloemen stijlvol de aandacht te trekken voor de show.

Ook werd alvast de vijver in gebruik genomen in deze tuin.

Traditioneel wordt de RHS Chelsea Flower Show geopend door de Britse vorstin.

Chelsea is ook de plek waar veel celebs de weg naartoe weten te vinden, zoals te zien in deze tweet van de RHS.

De grote tent is de plek waar veel kwekers hun producten tentoonstellen. Vaak worden hier nieuwe soorten getoond. Een overzicht van tweets in The #GreatPavilion.

De RHS Chelsea Flower Show is ook voor bloemisten een jaarlijks hoogtepunt. Er is volop floral design te bezichtigen in de grote tent.

En dan ….. de tuinen! De eerste tweets met foto´s van tuinen. Er zijn 15 grote showtuinen op Chelsea. Waaronder deze tuin van  Kamelia Bin Zaal met de prachtige naam,  Beauty of Islam.

Nog meer tuinen.

De Perfumer´s Garden beloofd ook een hoogtepunt te worden.

Ook zijn er de eerste foto´s van een waar hoogtepunt op Chelsea, de Laurent-Perrier Chatsworth garden van niemand minder dan Dan Pearson.

Morgen weer een update over de RHS Chelsea Flower Show. Bekijk ook de links hieronder.