Hollandse Bollenpracht en Zaans Groen bij Anneke Claasen

IMG_2221Een collectie van authentieke Zaanse panden vormen het prachtige decor van Anneke Claasen’s tuin. Deze unieke locatie aan de rivier De Zaan ligt vrijwel op het terrein van de Zaanse Schans.  Misschien heeft u de tuin in de winter eens bezocht want al jarenlang is dit de locatie van het beroemde Sneeuwklokjesgala.

IMG_2222 crop

Terwijl veel vaste planten nog even op zich laten wachten zijn voorjaarsbollen de brengers van kleur in de tuin. In de tuin van Anneke is dat zeker het geval. Vaak komen er zelfs toeristen vragen of zij de tuin mogen fotograferen. Een mooier compliment kan je toch bijna niet krijgen.

IMG_2226

IMG_2228

De harde wind vanaf De Zaan is vaak een spelbreker geweest vooral in het voorjaar. De redelijke lente die wij nu beleven heeft er voor gezorgd dat de tulpen en andere voorjaarsbloeiers nog fier overeind staan. Reden genoeg om de verdwaalde toerist uit te hangen in Anneke’s tuin en wat foto’s te maken.

IMG_2223 bcrop

Vorig jaar heeft TuinenStruinen de tuin van Anneke en Nico Claasen ook al eens bezocht. Kijk hier naar de reportage. 

IMG_2221

IMG_2224 crop

Fotografie: Ria Hotting Art