De nieuwe rozen van David Austin in 2015

De Engelse rozenkwekers David Austin en zoon David Austin Jr. brengen elk jaar tussen de drie tot zes nieuwe rozenvarieteiten op de markt. Dit jaar zijn het een kleine drie nieuwe rozen.

Met de hand worden er jaarlijks 150.000 kruisbestuivingen gemaakt, deze produceren 400.000 zaden. Van deze zaden ontkiemen er zo’n 250.000 stuks. Na negen jaar van proeven doorstaan komt er een nieuwe varieteit bij in het sortiment van ruim 800.

Olivia Rose Austin (Ausmixture)  David Austin Recommended Variety
Olivia Rose Austin (Ausmixture)
David Austin Recommended Variety

Rosa ‘Olivia Rose Austin’ draagt de naam van de dochter van Austin Jr. Deze roos is zeer ziektebestendig. David Austin noemt het zijn beste roos tot nu toe. Ook deze roos van David Austin heeft het uiterlijk van een ouderwetse Engelse roos. De bloem is prachtig van knop tot uiteindelijke bloem. De bloemen zijn licht roze en hebben een sterk fruitige geur.

The Poet's Wife (Auswhisper)  David Austin Recommended Variety
The Poet’s Wife (Auswhisper)
David Austin Recommended Variety

Rosa ‘The Poet’s Wife’ heeft prachtig gevulde gele bloemen. Deze bloemen hebben een nette buitenste ring van bloemblaadjes, deze omsluiten een informele groep van bloemblaadjes. De groeiwijze is laag en rond wat het een ideale roos maakt voor een plaats aan de voorzijde van de border. De geur is citroenachtig en wordt voller en zoeter tijdens de bloei.

The Lady of the Lake (Ausherbert)  David Austin Recommended Variety
The Lady of the Lake (Ausherbert)
David Austin Recommended Variety

Rosa ‘The Lady of the Lake’ is een klimmer/rambler. De semi-gevulde grote bloemen hangen in trossen aan de lange flexibele takken. Deze rambler kent een snelle groei. De open bloemen zijn prachtig met hun gouden meeldraden. De bloemen hebben een frisse citrusgeur. Lady of the Lake dankt haar naam uit het gelijknamige gedicht van Sir Walter Scott.

Davidaustin 3