Column Jacqueline Volker – Lazy Sundays

De zondag is mij eigenlijk wel heilig. Cocoonen op de bank en even niet werken. Geen mail, geen telefoon, geen tekenwerk, gewoon een dag niet aan het werk. Zondag is de dag voor tijd voor passies.

Recent had ik een conversatie met ‘an old friend’ die ik al achttien jaar niet meer had gezien of gesproken. We studeerden beide nog na onze laatste ontmoeting. Als tiener heb je zo je dromen en doelen voor het leven. Twintig jaar later maak je de rekening eens op en ben je toch ook nieuwsgierig naar wat er van andermans dromen is terecht gekomen.

keep-calm-and-have-a-lazy-sunday-1

Na een poosje vroeg hij nieuwsgierig hoe ik vandaag de dag mijn ‘Lazy Sundays’ doorbreng.
Ik vond zelf dat er niet zoveel was veranderd in 20 jaar op zondagen. De pot koffie wat voller dan op andere dagen, croissants, gekookte eitjes en jus d’orange op het brunchmenu. De op zaterdag gekochte magazines in de aanslag en de tv afgestemd op woonprogramma’s. Net als toen. Die passie voor interieur of andere mooie dingen is immers nooit veranderd.
Ik: ‘Op zondagmorgen kijk ik altijd naar ‘Eigen Huis & Tuin’.

Hij: ‘Echt waar, nog steeds?!! Bestaat dat programma dan nog?’

Ik: ‘Zeker! Wel in een andere setting want Rob Verlinde heeft een eigen programma op SBS6. Na Eigen Huis &Tuin schakel ik dan ook over naar zijn programma’.

Hij: ‘Maar …… zulke tuinen en interieurs maak jij toch niet?’

Ik: ’Nee, maar ik wil graag weten wat mijn klanten op tv voorgeschoteld krijgen, zodat ik me in kan leven en hun wensen beter begrijp. En daarna kruip ik dieper weg in de bank met de tuin- en interieurbladen, zoals vtwonen, Groei & Bloei, Bloemen & Planten, Elle Decoration, Eigen Huis & Interieur, Frame, enz. Lekker bladeren en lezen, wat ideeën op doen en bestuderen waar mijn klanten geïnspireerd door raken. Op de achtergrond staat de tv afgestemd op RTL7 ‘Businessclass’.’

Hij: ‘Nee hè, toch niet dat reclame blok van Harry Mens?!

OK, ik moet hem nageven: programma’s over aandelen zaten toen niet in het ‘Lazy Sunday pakket’. Daar waren we als dromende tieners natuurlijk te idealistisch voor.
Ik: ‘Och, die aandelen interesseren mij minder, maar ik wil wel op de hoogte blijven van de vastgoednieuwtjes. Tenslotte is het mijn oude vak en het is toch een indicator van hoe mijn branche en eigen business ervoor staat. Het ligt ook een beetje aan de gasten in het programma. Soms komt Jan des Bouvrie even voorbij. Hij vertelt boeiend over mijn vak, hij inspireert mij als ondernemer.’

Hij: ‘En ’s middags? Wat doe je dan?’

Ik: ‘Bij mooi weer bezoek ik tuinen, bij slecht weer musea, woonboulevards, beurzen, dat soort dingen.’

Hij: Staat er deze zondag nog iets bijzonders gepland op je vrije dag?’
Ik: ‘JA! ’s Middags even naar Den Bosch, beurs ‘Tuinidee’ bekijken. Even bijkletsen met collega’s, beetje netwerken en natuurlijk alle moois bewonderen, foto’s maken en kijken wat ik kan gebruiken voor een nieuwe column.
Echt héérlijk die Lazy Sundays! Lekker even niet aan werken denken!’

Bezoek de facebookpagina van ‘Jacqueline Volker Lifestyle Adviseur’ voor het laatste nieuws.