De tuinen op landgoed Broughton Grange

bg1
De Knot Garden van Broughton Grange.

De tuinen van Broughton Grange zijn centraal gelegen op het landgoed van ruim 300 ha. in het Britse graafschap Oxfordshire.  De huidige eigenaar heeft het landgoed vanaf 1992 in bezit. In 2001 is er een begin gemaakt met de uitbreiding en renovatie van de tuinen. Als eerste kwam er een nieuwe ommuurde tuin op een centraal gelegen weide van 6 ha. In 2007 is begonnen met de aanleg van een nieuw arboretum.

bg9

Tuin en landschapsontwerper Tom Stuart-Smith was in 2001 verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe ommuurde tuin. Uitgangspunt bij dit ontwerp is de samenhang met het omringende karakteristieke landschap. De taxus-bomen in strakke vormsnoei en de natuurlijk ogende beplanting van vaste planten in combinatie met grassen vormen een spannend contrast.

bg8

bg5

Aan de oostzijde van de ommuurde tuin vormen twee strakke rijen Fagus sylvatica (beuk) de natuurlijke begrenzing van dit gedeelte van de tuin.

bg3

bg6
De vormsnoei Taxus baccata in combinatie met vaste planten en grassen.

bg4

bg2

De romantische lange borders.
De romantische lange borders.