Formeel tuinontwerp van Hedge Garden Design in Wellington

hob 1

Wellington Nieuw Zeeland – Het hofje waarin de tuin van Ray en Barbara Matthews ligt was 6 jaar geleden niet meer dan een kale en winderige plek. Ook de privacy was ver te zoeken met een flatgebouw aan de achterzijde van het hofje. Zes jaar geleden gingen de Matthews een flink stuk kleiner wonen en vooral Barbara miste haar grote tuin. Barbara tuiniert dan ook graag en heeft regelmatig gesprekken over tuinieren met haar Nederlandse tuinvriendin Ineke Greve van Huys de Dohm.

hob 2

De uitdaging van deze nieuwe plek voor haar tuin bracht in het begin vooral teleurstelling. Zo kan zij zich nog voor de geest halen dat de eerst planten in haar tuin – Polyanthus en Viola – de volgende ochtend waren verdwenen door de harde wind. Vervolgens heeft zij de hulp van haar schoondochter, de bekende Nieuw Zeelandse tuinontwerpster Rachaël Matthews van Hedge Garden Design.

hob 3

De tuin moest een formele uitstraling krijgen met informele beplanting. De tuin bestaat nu uit twee vrijwel rechthoekige tuinkamers. De grootste hiervan ligt op het noorden en is vanuit de woonkamer te betreden. De kleine tuinkamer is vrij smal en ligt langs de oostzijde van de woning.

hob 4

De eerste stap was het aanplanten van een haag rond de tuin met als doel het verkrijgen van meer pricacy en het stoppen van de wind. Deze strakke haag bestaat uit: Corokia “Geenty’s Green”, Vibernum tinus “Eve Price”, de manuka Leptospermum “Wiri Kerry” en Azalea “Mrs Kint” met roze en witte bloemen. Ook kwamen er meer bomen zoals: Magnolia grandiflora en Malus ioensis “Plena”. De overige beplanting bestaat o.a. uit: winterharde protea’s, Alstroemeria, Buxus,  leucadendrons and ceanothus. Veel van de bomen kregen een onderbeplanting van het zwarte mondo-gras.

hob 6

Rachaël heeft naast haar werk als ontwerpster ook een kwekerij gespecialiseerd in – hoe kan het ook anders met zo’n naam – haagplanten.

hob 7

hob 8

hob 9

hob 10

website: Hedge Garden Design & Nursery

 

Eén reactie op “Formeel tuinontwerp van Hedge Garden Design in Wellington”

  1. Mooi en dit geeft ook weer inspiratie voor het toepassen van randbeplanting!

    Jim en Betty Franke Groenland 14 1135 TE Edam Tel. 0299-372460

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like