Een stoere leeftuin aan de kust

tsgw-google-translate

bss 1

Peter Fudge uit Australië is een meester in het ontwerpen en aanleggen van echte Leef tuinen. Vaak weet hij op een creatieve wijze gebruik te maken van hoogteverschillen in de tuin. Hierdoor ontstaan verschillende onderdelen, de zgn. tuinkamers, in zijn ontwerpen. Het hoogteverschil, muurtjes en hagen geven deze tuinkamers hun vorm.

Door het hoogteverschil slim te gebruiken en de tuinkamers lijken zijn tuinen vaak groter dan zij in werkelijkheid zijn.

bss 2

De beplanting is vaak eenvoudig en straalt rust uit. Grote groepen planten van één soort worden hehaald. De planten die Peter Fudge gebruikt zijn eenvoudig te onderhouden.

bss 4

Wit speelt de hoofdrol in zijn meeste ontwerpen. Ook het gebruik van kunstobjecten zien we in de meeste van zijn tuinen. Deze kunst is in de meeste gevallen vervaardigd van staal, brons, steen of hout.

bss3

Het plaatsen van een kunstobject in een tuin betekent vaak de finishing touch. Kunst onderstreept het concept van een tuinontwerp en versterkt het gevoel wat je met het ontwerp wilt bereiken.

Een goed uitgekozen kunstobject maakt onderdeel uit van het grote geheel en staat niet op een eiland. Om kunst goed tot zijn recht te laten komen geven we het de ruimte.

Of de tuin groot of klein is maakt niets uit. Wanneer u een kunstobject aanschaft kan deze altijd beter van een iets groter formaat zijn dan u in eerste instantie bedenkt. Een groter formaat kunstwerk kan de tuin groter doen lijken. Bij kleine tuinen kiest u een kunstwerk waar u doorheen kan kijken, het moet dus niet te massief zijn.

bss 5

bss 6

bss 7

bss 9

bss 10

Peter Fudge Gardens