De TuinenStruinen Top 10 2014

Top 10 meest bekeken berichten 2014.

10- Spannend ontwerp voor stadstuin van slechts 40 m2.

Andy Sturgeon , een groot ontwerper maakte al in 2004 dit ontwerp voor een klein oppervlakte van niet meer dan 40 m2 . Het betreft hier de RHS Wisley Garden Show in het Britse Graafschap Surrey.

Bekijk hier het bericht

wisley-07

9- Een landelijke tuin voor luxe hotel in Italië.

Een oude boerenhofstede op het Italiaanse platteland werd omgebouwd tot een klein luxe hotel. Het buiten terrein moest hiervoor een totaal andere functie krijgen en de schop ging er flink in. Tuin-architect Giardino Segreto maakte een tuin die perfect aansluit bij het karakter van de oude boerderij en zijn omgeving.

Bekijk hier het bericht.

med2

8- Kleine stadstuin met vijver.

Bureau voor tuinarchitectuur Boekel Tuinen in Amsterdam maakte het ontwerp voor deze kleine stadstuin in Amsterdam. Elk plekje werd benut in deze kleine watertuin , zelfs het dak van de schuur is groen geworden. Achterin de tuin kan men heerlijk genieten van de waterpartij. De kleine tuin is door dit ontwerp met water levendig en spannend geworden .

Bekijk hier het bericht.

stadstuin-kleine-tuin-004

7- Een stadstuin met zwembad op 70 m2.

Voor een goede tuin-architect is een kleine tuin vaak een behoorlijke uitdaging, dat was ook bij deze tuin vlakbij Amsterdam het geval. De tuin met een formaat van 70 m2 moest ook een zwembad bevatten. En juist bij dit soort ontwerpen is het belangrijk om goed op de details te letten.

Bekijk hier het bericht.

pep6

6- David Austin rozen voor de gemengde border.

In de ruim 45 jaar dat David Austin  rozen kweekt heeft hij inmiddels zo’n 800 nieuwe variëteiten op zijn naam staan. Al zijn rozen ruiken nog echt ouderwets lekker en hebben over het algemeen dikgevulde bloemen met zachte pasteltinten en juist deze eigenschap maakt deze rozen uitermate geschikt voor in de gemengde border.

Bekijk hier het bericht.

rb18

5- Moderne tuin op steile heuvelrug in Sydney.

De tuin op deze heuvelrug in een buitenwijk van Sydney was al tientallen jaren onveranderd, en bestond slechts uit een gazon en de carport. Er was in de tuin weinig bruikbare ruimte en het zicht vanuit het huis werd bepaald door de carport. Landschap-ontwerper Kenn Pattinson en zijn team hebben de tuin een complete make-over gegeven met een fantastisch resultaat.

Bekijk hier het bericht.

gl 1

4- Moderne tuin met grote vijver op een heuvelrug in Berkeley.

Deze moderne tuin ligt tegen een heuvelrug in het Amerikaanse stadje Berkeley. Toen de woning van de eigenaren ( een vier-koppige familie ) moest worden gerenoveerd besloot men ook de tuin opnieuw te laten ontwerpen en aanleggen. De strakke vijver wordt een stuk overlapt door de grote vlonder die dienst doet als terras.

Bekijk hier het bericht.

gypsy0908105

3- GO WILD! Een gids voor het maken van een natuurlijke tuin.

De natuurlijk ogende tuin wint steeds meer terrein in De Lage landen. De vaak als stijfjes ervaren traditionele borders waarin de planten zijn gerangschikt van laag naar hoog, als ware het een ouderwetse klassenfoto, worden steeds vaker omgetoverd in stukjes geschapen natuur. Internationaal heeft Nederland hier al vele jaren hoog aanzien in en wordt er gesproken over de “Dutch Wave”. De aanpak die onze landgenoot Piet Oudolf hierin hanteert wordt wereldwijd gezien als de nieuwe standaard en heeft van Piet Oudolf de meest invloedrijke tuinarchitect ter wereld gemaakt. Nu is het ook de tijd om aan uw border te werken en plannen te maken voor het voorjaar, denk daarbij ook eens aan een natuurlijke border en wordt ook pionier van een nieuwe manier van tuinieren! GO WILD!

Bekijk hier het bericht.

po 2

2- Piet Oudolf – New Perennial Legend.

Piet Oudolf is vanaf midden jaren 90 van de vorige eeuw toonaangevend in de internationale wereld van tuin en landschap architectuur. Internationaal worden zijn ontwerpen voor beplantingsplannen gezien als baanbrekend en vernieuwend . Het gebruik van inheemse planten op een veel grotere schaal dan tot dan gebruikelijk was en het gebruik van veel grassen in zijn ontwerpen zorgde voor een aardverschuiving in de wijze van tuin-ontwerpen die vanaf dat moment veel navolging kreeg. Piet was hierin de trendsetter en uitvinder.

Bekijk hier het bericht.

piet 1

1- TuinenStruinen Profiel – Ineke Greve, Huys de Dohm. (Aan elk feest komt een einde.)

Een tuin als die van Huys de Dohm mag op TuinenStruinen niet ontbreken en zeker niet als de eigenaar en tevens First Lady van de Nederlandse tuinenwereld Ineke Greve dit jaar ook haar 80ste verjaardag viert . De tuinen die zij heeft ontworpen en aangelegd rond Kasteel Huys de Dohm in het Limburgse Heerlen zijn in feite een must voor iedere tuinier. “Mijn wens is een inspiratie te zijn voor iedere tuinbezitter. Elk facet van het tuinieren heb ik beleefd en hier vastgelegd. En nog steeds is de tuin in beweging” aldus Ineke Greve.

Bekijk hier het bericht.

ineke 1