De subtropische tuin van Abbotsbury

abb 1

De Abbotsbury Subtropical Garden is opgericht in 1765 door de eerste Countess of Ilchester. De tuin deed toen dienst als Kitchen Garden van het nabij gelegen kasteel. Vanaf deze tijd heeft de tuin zich ontwikkelt als een verzamelplaats (van ongeveer 15 ha) voor aparte en zeldzame tropische planten.

Curator Stephen Griffith in de Jurrasic tuin.
Curator Stephen Griffith in de Jurrasic tuin.

Bij een grote storm in 1990 liep de tuin flinke schade op. Sindsdien heeft de tuin een flinke restauratie ondergaan en zijn er veel planten vervangen. Abbotsbury Subtropical Garden is bekend om zijn grote collectie Rhododendron en Hydrangea planten.

abb 3

abb 4

abb 5

De beroemde kenner van tropische planten James Wong bracht een bezoek aan de tuin.
De beroemde kenner van tropische planten James Wong bracht een bezoek aan de tuin.

abb 9

abb 8

WEBSITE