De pittoreske Dean Gardens in het centrum van Edinburgh

dean 1

De Schotse hoofdstad Edinburgh is rijkelijk voorzien van prachtige tuinen en parken. Pal naast Princes Street, de belangrijkste winkelstraat in het historische centrum, liggen de Princes Street Gardens. Dit prachtige park met uitzicht op het kasteel was ooit het eindpunt van de riolering. De Royal Botanic Gardens aan de rand van het centrum is ook een populaire plek voor de inwoners van deze stad. Deze botanische tuin speelt ook op wetenschapelijk niveau nog steeds een grote rol. De Meadows bij Marchmont Road even buiten het centrum is een favoriete plek voor sportieve inwoners van de stad.

dean 4

Naast het pittoreske Dean Village in het centrum van Edinburgh liggen de Dean Gardens. Bezoekers van deze ruim 4 ha semi-woodland garden hebben een prachtig utzicht op de ambachtelijke huisjes in dit gedeelte van de Schotse hoofdstad.

dean 13

dean 5

dean 6

De tuin is in 1860 opgericht door inwoners.  Restanten van Dean Bridge, een bouwkundig meesterwerk van Thomas Telford uit 1835, zijn nog in de tuin te vinden. De vele gazons, bomen, struiken en paden samen met het wilde water van Leith maken deze tuin compleet.

dean 12

dean 11

dean 2

dean 3

dean 7

dean 8

WEBSITE