Dan Pearson maakte nieuwe tuin voor “Alice in Wonderland” pastorie

nb330_064_fullscreen

Deze “Georgian” pastorie in de prachtige Engelse streek de Cotswolds heeft een rijke geschiedenis. Ooit was dit pand het woonhuis van dominee Edward Litton. De dominee werd hier vaak bezocht door zijn vriend uit Oxford schrijver  Charles Dodgson alias Lewis Carroll. Alice, de dochter van dominee Litton was de inspiratie voor het bekende verhaal van Lewis Caroll: Alice in Wonderland.

nb330_405_fullscreen

Het riviertje ‘Windrush’ vormt de natuurlijke grens van dit bezit en de voormalige watertuin van totaal 1,5 ha. Dit gedeelte van de tuin was volledig in beslag genomen door woekerende natuur. De vele wilgenbomen werden gerooid en de tuin werd opnieuw uitgegraven. Het versnipperde landschap werd vervangen door een bestrating van eenvoudige ‘Riven’ tegels en er kwamen nieuwe muren om dit stuk van de tuin.

cronk_pond_fullscreen

nb330_192_1_fullscreen

Deze muren zijn voorzien van sleuven met een eiken omlijsting. Deze sleuven geven zicht op het naburige gedeelte van de tuin. Een nieuw terras aan de zuidzijde van de pastorie staat garant voor het laatste zonnestraaltje op warme zomeravonden. Het nieuwe terras is in proportie met het huis.

nb330_604_fullscreen

De beplanting bestaat hier voornamelijk uit vaste planten in blauw, paars en witte tinten. Grote vlakken van in vormsnoei geknipte buxus reflecteren de gevel en geven structuur aan de tuin.

nb324_575_fullscreen

nb330_488_fullscreen

Een nieuw zwembad, bekleed met tegels gekozen om bij de stenen dak van het huis te passen, is discreet gelegen in een pas geplante boomgaard met stroken wilde bloemen en gemaaid gras.

nb330_249_fullscreen

nb330_132_fullscreen

nb330_185_1_fullscreen

www.danpearsonstudio.com

Bekijk hier een video van bijna 20 minuten van Dan Pearson Studio over deze tuin.

Eén reactie op “Dan Pearson maakte nieuwe tuin voor “Alice in Wonderland” pastorie”

  1. Wat een prachtige tuin. Een nieuw tuinontwerp om de vervallen tuin rondom de historische pastorie op te knappen. En wat ongelooflijk mooi uitgewerkt.

    Geliked door 1 persoon