Cottage Garden Old Buckhurst in Kent

Old Buckhurst Garden is een schoolvoorbeeld van een echte cottage garden, de tuin bevat alle onderdelen van wat je van deze tuinstijl mag verwachten. Borders met uitbundige beplanting op kleur, een kitchen garden en een kleine kwekerij maken de tuin waar John en Jane Gladstone 25 jaar geleden mee zijn gestart compleet.

11363 (03)

De eigenaren hebben veel aandacht voor een harmonieuze samenstelling van de beplanting maar hebben ook een goed oog voor textuur, vorm en geur. Rozen kunnen natuurlijk niet ontbreken in een cottage garden,  in Old Buckhurst staan diverse soorten Theehybride soorten maar ook de botanische soorten hebben een plek in de tuin al was het alleen maar om de vaak uitbundige geur.

11363 (02)

In Old Buckhurst staan ook veel verschillende bomen en heesters die zorgdragen voor de nodige structuur.

11363 (04)

Het monumentale pand vormt een uniek decor voor de traditionele cottage garden.

11363 (05)

Old Buchhurst House is een boerderij uit de 15e eeuw waarvan een groot gedeelte van de muren zijn bekleed met dakpannen. De boerderij is het oudste gebouw in het plaatsje Markbeech in het graafschap Kent, ook wel de tuin van Engeland genoemd.

Een fris groen gazon, zoals we dit bij de meeste tuinen in Engeland zien, wordt omzoomd door borders op kleur. De slimme indeling geeft de bezoeker het gevoel dat de tuin groter is dan de 1ha die het in werkelijkheid is.

11363 (06)

Terwijl de daglelies Hemerocallis citrina op het punt staan te bloeien staat de gouden regen Laburnum x watereri ‘ Vossii ‘ volop te pronken.

11363 (07)

Volop akelei Aquilegia en sierui Allium in dit stuk ommuurde tuin. Kamperfoelie Lonicera in overvloed versieren de muren terwijl op andere plekken Clematis en klimrozen deze functie hebben.

11363 (08)

De roodstenen muur vormt een prachtige achtergrond voor de daglelies Hemerocallis.

11363 (09)

http://www.oldbuckhurst.co.uk/

Eén reactie op “Cottage Garden Old Buckhurst in Kent”