De klassieke schoonheid van Powis Castle and Gardens in Wales

De tuinen van Powis Castle  hebben een geschiedenis van meer dan 300 jaar. De rood stenen muren van het kasteel,  boven op een heuveltop in het landschap van Wales, vormen een dramatische achtergrond tijdens een wandeling door de tuinen. Duidelijk zijn de Franse en Italiaanse invloeden in de tuin te zien.

pow 1

Een groot gedeelte van de 23 ha tuin vormen de terrassen met tuinen rondom het kasteel, deze bieden een uniek uitzicht op ondergelegen tuinen en het prachtige omringende landschap.

Elk seizoen van het jaar heeft de tuin van Powis Castle iets prachtigs te bieden. Na een barre winter staan duizenden narcissen u op te wachten. Later in de seizoenen zijn het de bruisende kleuren van de  rhododendrons en de klassieke schoonheid van Wisteria en Magnolia die u verwelkomen.

pow 2

pow 3

Vanaf de parterres van Powis Castle is het puur genieten van het landschap van Wales. Just take a walk on the wild side.

pow 4

Iets meer dan honderd jaar geleden waren het Graaf George Herbert en zijn vrouw Violet die de tuinen grondig renoveerde. In 1952 werden het kasteel en tuinen overgedragen aan het National trust.

pow 5

Dicht bij het kasteel hebben de tuinen op de terrassen een formeel karakter. Hoe lager je komt hoe minder formeel de tuinen worden. Er zijn zelfs plannen voor een nieuw terras met een eigentijdse naturalistische beplanting.

pow 6

pow 9

pow 10

pow 15

pow 12

pow 11

pow 14

pow 13

 

National Trust/Powis Castle and Gardens