Le jardin du Bâtiment de William Christie

ljb 1

Het huis, dat dateert uit de vroege 17e eeuw, is de thuisbasis van de Frans-Amerikaanse dirigent en in barokmuziek gespecialiseerde, William Christie. Twintig jaar geleden was het huis nog een ruïne en de tuin een kaal veld sindsdien heeft Christie het huis gerestaureerd en creëerde tuinen die wereldberoemd zijn geworden.

ljb 2

ljb 5

William Christie kon vanuit het niets beginnen, het werd uiteindelijk een tuin geïnspireerd door de Italiaanse en Franse tuinen van de ‘grand siècle’, een dierbare periode voor hem. De tuin is uitgegroeid tot een oase van schoonheid en plezier.

ljb 3

ljb 4

 

Zowel musicaal als met de tuin heeft William Christie zich gespecialiseerd in de Barokperiode van de 17de en 18de eeuw. Christie heeft een ongelofelijk gevoel voor precisie en weet zich vaak momenten van bezoeken aan andere baroktuinen, al is het 40 jaar geleden, nog goed voor de geest te halen en hier inspiratie uit te halen voor zijn eigen tuin. Barok is volgens William Christie een kunstvorm die met een jeugdige energie de toekomst tot ons brengt door middel van een rijk verleden.

ljb 6

ljb 7

ljb 9

ljb 16

Deze slideshow vereist JavaScript.

Fotografie:

sergey 2 a

Le jardin du Batiment de William Christie

Le jardin du Bâtiment – William Christie
32 rue du Bâtiment
85210 Thiré