De tuin van Marieke Nolsen

sergey 2 a
Sergey Karepanov

tsgw-google-translate

IMG_0836

Het was niet het beste weer toen Sergey in mei 2015 de tuin van Marieke bezocht om een fotoshoot te maken. De meeste bolgewassen hadden hun diensten als brengers van kleur in de lente er al weer op zitten. Hier en daar bloeit er weer een enkele Geranium of Akelei maar het grote spektakel van kleur laat op dit moment in mei nog even op zich wachten.

IMG_0859

Marieke Nolsen is als bloemstyliste een vaste verschijning in veel tijdschriften zoals, Groei & Bloei, Landleven, Home & Garden en Seasons waar zij op een verfrissende wijze laat zien hoe bloemarrangementen het beste gemaakt kunnen worden. Marieke staat bekend om haar bloemwerken met veel tuinbloemen in een weelderige natuurlijke schikking.

IMG_0845

IMG_0848

In de zomer is de tuin van Marieke Nolsen eigenlijk op zich één groot bloemstuk, duidelijk is dan de hand van een bloemschikster te herkennen in de rangschikking van de planten. De vele deelnemers aan een van de vele workshops die Marieke geeft kunnen in de tuin veel inspiratie krijgen door de combinatie’s van planten te bekijken. De prachtige locatie van huis en tuin te samen met de ervaring en het enthousiasme van Marieke staan garant voor een succesvolle workshop.

IMG_0838

IMG_0893

IMG_0869

In 2002 is Marieke vanuit Twente in Leusden komen wonen en heeft zij de enigszins verwaarloosde tuin, met heel veel plezier  opgeknapt.  Bij het eigen ontwerp heeft zij  gekozen voor een strakke indeling , beukenhagen en buxussen bepalen de stuctuur en delen de tuin in vier verschillende tuinkamers.

IMG_0888

IMG_0900

De tuin van ongeveer 1000 m2 is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het Landgoed den Treek. De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters.

IMG_0889

IMG_0907

Marieke Nolsen:

 Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor het grote gedeelte uit bruikbare bloemen,bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in.

Na een bezoek aan de tuin of het volgen van een workshop bij Marieke zijn de volgende tuinen goed te combineren;
* Landgoed Hindersteyn Langbroek
** De tinshof Leusden
* Groot Zandbrink Leusden
* De tuin van fam. Caljouw Amersfoort
* De tuin van de fam. v. Schelven Ter Schuur
* De tuin van de fam. Sandig Achterveld
* De tuin van de fam. Luteijn Zeist
* De tuin van Beline Geertsema Soest
* De tuin van Ank Maertens Soest

IMG_0909

IMG_0917

Voor een afspraak kunt u contact met Marieke Nolsen opnemen via de mail marieke@mariekenolsen.nl of telefonisch, 033-4337860.

WWW.MARIEKENOLSEN.NL

Facebook Sergey Karepanov BY SERGEY