Naar de inhoud springen

Lente in de Amsterdamse Hortus

SAM_1859De Amsterdamse Hortus heeft al vanaf zeer jeugdige leeftijd een speciale plek in mijn hart. De Hortus was voor mij destijds ook de stimulans om iets met planten te gaan doen in mijn leven. Nog steeds kom ik er als ‘vriend van de Hortus” regelmatig en op een prachtige dag als deze met een uitbundig stralende zon aan een blauwe hemel moest ik weer even naar mijn Amsterdamse ‘achtertuin’.

SAM_1861

De Hortus is momenteel het podium voor prachtige kunstwerken welke zich door de gehele tuin bevinden (nog tot 16 maart). De grootste kunstwerken zijn voor mij op dit moment de vele soorten bloeiende bolgewassen en  de uitbundige bomen met hun bloesempracht.   Wat mij telkens ook weer verwonderd zijn de prachtige bermen en parken van Amsterdam die op dit moment weer worden opgesierd door duizenden crocussen hierover kunt later deze week een bericht verwachten. Maar nu eerst de sfeer in de Amsterdamse Hortus op een zonovergoten dag in maart.

SAM_1865

 

SAM_1866

 

SAM_1869

 

SAM_1870 SAM_1872 SAM_1886 SAM_1881 SAM_1888 SAM_1895

 

Klik op een van de onderstaande foto’s als u deze in groot formaat wilt bekijken.

 

Advertenties