Benington Lordship Gardens in winterse sferen.

ben20
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een landgoed met een zeer lange historie die zelfs terug te voeren is naar de Romaanse tijd waarvan de ruïne van een oude toren nog getuigen. Toen Sarah Bott als derde generatie van de familie het huis en landgoed in 1970 overnam was de tuin aan een grondige renovatie toe. Met de assistentie van Ian Biliot en destijds Richard Webb is de tuin gedurende 25 lange jaren gerestaureerd en weer in volle glorie. Als resultaat van het fraaie restaureren werd de tuin al diverse malen gebruikt als filmlocatie.

ben11

When Sarah Bott arrived in 1970 the garden was somewhat dilapidated. With the help of Ian Billot and then Richard Webb she spent the next 25 years restoring it to it current state. Great care has been taken to preserve its Edwardian character and the informal way it enhances its historic.  One of the results of the restoration has been a steady flow of film and location work.

ben2
ben3

Net als bij veel andere landgoederen in het Verenigd Koningsrijk ontbreekt bij de Benington Lordship Garden de Snowdrop Walk niet. Grote gedeeltes van het landgoed zijn vroeg in het jaar volledig bedekt met sneeuwklokjes wat in deze prachtige omgeving voor een sprookjesachtige ervaring zorgt bij een wandeling door de tuinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ben6

The gardens are famous for the huge drifts of naturalised Snowdrops that cover most of the moat and the grounds.

ben7
ben8
ben9
ben10
ben12
Snowdrops Walk
Snowdrops Walk

www.benningtonlordship.co.uk