David Austin rozen voor de gemengde border.

Gertrude Jekyll

Gertrude Jekyll in a combination with Epilobium and Geranium ‘Brookside’

In de ruim 45 jaar dat David Austin  rozen kweekt heeft hij inmiddels zo’n 200 nieuwe hybriden op zijn naam staan. Al zijn rozen ruiken nog echt ouderwets lekker en hebben over het algemeen dikgevulde bloemen met zachte pasteltinten en juist deze eigenschap maakt deze rozen uitermate geschikt voor in de gemengde border.

Golden Celebration samen met Knautia macedonia
Golden Celebration samen met Knautia macedonia

In vrijwel elk rozenminnend  land ter wereld worden tegenwoordig de rozen van David Austin gekweekt. Het centrum voor de kweek van zijn rozen is nog steeds de kwekerij in het Engelse Albrighton waar ook het tuincentrum en de showtuin zich bevinden.

In the last 45 years David Austin has grown over 800 varieties of English roses. All of these roses have a strong old fashioned fragrance and all of his roses have beautiful filled flowercups. The soft colors make them very suitable for every mixed border. In every rose loving country around the world David Austin roses are grown. Home of the English Roses is the nursery in Albrighton, England where you also can find his Garden Centre and Show garden with the National collection of English roses with over 700 different varieties. The National Collection garden is divided in garden rooms, each with it’s own ambiance.

Harlow Carr
Harlow Carr

Ook de Britse nationale collectie Engelse rozen zijn in Albrighton te vinden, hier zijn in een tuin van bijna 1 ha groot ongeveer 700 verschillende soorten Engelse rozen te bezichtigen. De tuin is opgedeeld in een groot aantal tuinkamers die alle hun eigen sfeer hebben, zo is er o.a een Long garden, Victorian garden en een renaissance garden.

Lady of Shalott
Lady of Shalott

De rozen van David Austin hebben het uiterlijk van de historische Engelse rozen die de eigenschap hebben maar kort te bloeien, door verschillende rozen met elkaar te kruisen heeft Austin ervoor gezorgd dat zijn Engelse rozen wel lang doorbloeien ( 2 á 3 x per seizoen). Zijn grote assortiment bevat zowel de grootbloemige soorten als ook miniatuurrozen trosrozen, ramblers en klimrozen. Het bloeiseizoen van deze rozen is vanaf ongeveer mei tot aan de eerste vorst in de winter. Deze lange bloeiperiode en de vele zachte tinten pastelkleurige bloemen zorgen ervoor dat de David Austin rozen in vrijwel elke gemengde border een plek kunnen krijgen. De rozen kunnen uitstekend worden gecombineerd met allerlei éénjarige en vaste planten.

Een ander belangrijk aspect van deze Engelse rozen is de sterke en ouderwetse geur.  De soorten Jude The Obscure en Lady Emma Hamilton hebben een sterke fruitige geur maar als u de geur van Engelse thee-rozen zoekt dan is Golden Celebration een echte aanrader.

Wind Flower
Wind Flower

The David Austin roses have a long flowering period with the looks of the shorter flowering historical English roses. The flowering period starts in may and ends with the first frost in winter. This long flowering period together with the many soft colors of the David Austin roses make them perfect for the mixed border.

Princess Anne
Princess Anne
Benjamin Britten
Benjamin Britten

Nog meer voorbeelden van David Austin rozen in de gemengde border. More examples of David Austin roses in mixed borders.

Click on picture / klik op foto.

www.davidaustinroses.com

Ga naar/Go to WELKOM pagina/page