Treasures in every season at Dawyck Botanic Garden.

daw 1

Dawyck Botanic Garden maakt onderdeel uit van de Royal Botanic Gardens Edinburgh, Schotland. Deze prachtig klassieke tuin ligt op een kleine 45 km ten zuiden van de Schotse hoofdstad. In de tuin zijn o.a een historische collectie naaldbomen en Rododendron’s te bewonderen.

daw 2

Elk seizoen van het jaar heeft de tuin iets prachtigs te bieden, velden vol met sneeuwklokjes en narcissen sieren de tuin in het vroege voorjaar met vervolgens in de vroege zomer een overvloed aan papavers en rododendrons. De vele bomen in de tuin zorgen in de herfst voor een spectaculair schouwspel van gouden, rode en oranje kleurschakeringen tegen een achtergrond van het Schotse landschap.

daw 3

Dawyck Botanic Garden is part of the Royal Botanic Garden Edinburgh. Amongst other beautiful plant collections  the garden includes a historical collection of conifers and Rhododendron to be admired. 

daw 4

There are treasures in every season from swathes of snowdrops and daffodilis in early spring to spectacular displays of rododendrons and pools of Meconopsis in early summer. The ever-changing kaleidoscope of seasonal tones culminates in autumn, when the garden foliage bursts into vivid hues of red, orange and gold and provides a sensational backdrop of colour.

daw 5

daw 6

daw 7

daw 8

daw 9

Dawyck Botanic Garden Scotland