East meets West in Cornwall Japanese Garden

jap 1

Japanse tuinen zin over het algemeen een oase van rust waarin een Japans theehuis en een koi-vijver meestal niet ontbreken. In deze Japanse tuin in het Britse Cornwall zijn deze twee elementen ook terug te vinden net zoals een spectaculaire Acer-tuin en een grote plek voor verschillende variëteiten  van de Rododendron.

Cornwall is het meest zuidelijke gedeelte van Engeland en heeft een mild klimaat waardoor het bloeiseizoen er vaak lang duurt. Ook het zen en mos gedeeltes zijn in deze tuin te vinden net zoals een grote bamboe-border en verschillende rotsformaties.

The Bamboo Grove
The Bamboo Grove

De eigenaren,  Mr and Mrs Hore, hebben deze tuin aangelegd naast hun bonsaikwekerij. De tuin heeft al vele jaren een grote bekendheid en heeft veel aandacht gekregen in verschillende media.

The Koi Pond
The Koi Pond

East meets West in unique Garden for All Seasons. Spectacular Japanese maples and azaleas, symbolic teahouse, koi pond, bamboo grove, stroll, woodland, zen and moss gardens. An oasis of tranquillity. Stand on the bridge or *Teahouse balcony, watch the fish glide by, listen to the waterfall tumbling into the pool, sit in the Zen viewing house silently contemplating the rock-scape, or stroll the myriad paths, absorbing the sights & smells of the beautiful azaleas, spectacular Japanese maples & much more. A journey through this garden is an experience to remember.

jap 4

jap 5

jap 6

jap 7

jap 8

jap 9

thebonsainursery.co.uk