Broadview Gardens, ornamental planting in attractive landscape setting

Broadview Garden /  Hadlow College /  Hadlow Kent U.K / 5 ha

br1

Een tuin die zijn naam eer aan doet en waar je met gemak enkele uren kunt doorbrengen. De grote tuin is opgedeeld in gedeeltes met allen hun sfeer die telkens weer voor een aangename verrassing zorgt zoals de 100 meter lange dubbele border. De tuin is keurig onderhouden en geeft een gemanicuurde indruk. Op enkele plekken zijn naturalistische beplantingen gemaakt, dit wil zeggen dat de planten in plaats van in groepen geplaatst nu gemengd zijn toegepast wat een meer eigentijds karakter geeft.

br2

br3

10 acres of ornamental planting in attractive landscape setting; 100m double mixed border, island beds with mixed plantings, lakes and water gardens; series of demonstration gardens incl Italian, Oriental and Sutton’s vegetable garden. National Collections of Anemone japonica and hellebores.

br4

br5 

In de tuin zijn ook veel waterpartijen en zijn er veel showtuinen inclusief één in Italiaanse sfeer. Ook de Britse nationale anemonen en Helleborus collectie hebben hier een plek gekregen. De beplanting in Broadview Gardens is zo samengesteld dat er het hele jaar wel iets spectaculairs te zien is, en zo hoort het ook. De tuinen worden constant aangepast en ook menig tuin waar prijzen mee werden gewonnen, zoals bijvoorbeeld  de Full Frontal Garden welke in 2007 op de Hampton Court Flower Show goud won, kregen hier een plek.

br6

Broadview Gardens is a wonderful place in which to spend a couple of hours. Set in the peaceful picturesque Kent countryside it comprises 10 acres of beautifully manicured gardens which have been divided into smaller themed areas. Visitors will be able to experience a range of small traditional style demonstration gardens including the Italian garden.

br8

Broadview Gardens is constantly being updated and added to. For example, their garden – Full Frontal – which won Gold at the 2007 Hampton Court Flower Show has been re-created here.

br9

Er worden ook veel evenementen georganiseerd op het landgoed.

br7

www.broadviewgardens.co.uk