Stone Edge Farm by Andrea Cochran

Stone Edge Farm / Sonoma, California / by Andrea Cochran / 2007

sef 5

sef 1

Het voornamelijk vlakke  open terrein had volgens de ontwerper dringend behoefte aan structuur die het pand van het architectenbureau zou ondersteunen. Een trilogie van structuur gevormd door een observatorium, een spa en een stenen piramide, vervaardigd met hergebruikte stenen uit de oude tuin,  ondersteunen nu de sterke lijnen van het gebouw. Oude olijfbomen zorgen hier voor natuurlijke structuur en markeren dit gedeelte van de tuin wat wordt omringd door weides met droogte tolerante grassoorten.

The predominantly flat, open site called for bold gestures to balance the strong forms of the architects studio. A trilogy of structures – observatory – spa – stone pyramid are grounded by linear forms. The pyramid is made out of re-used stone from the old garden. Ancient olive trees take care of natural structure and mark this part of the garden wich is surrounded by meadows of drought tolerant grasses.

sef 4

sef 6

Oude eiken en een beek markeren de tuin met een oppervlakte van 3,5 ha. De monolistisch ontworpen weides bestaan uit vier soorten gras welke zijn bestand tegen de  intense droogte in dit gebied. De verschillende bloeiwijze van de grassen vormen een subtiele verwijzing naar het wisselen van de seizoenen.

Old oaks and a seasonal stream marks the garden of 3,5 acres. The monolistic designed meadows consist out of four drought tolerant grasses that show the changing of the seasons by their seed production.

sef 2

sef 3

sef 7

www.acochran.com

GW11