A new heart for a garden in Denbigshire.

denbigshire-11Deze statige tuin is onderdeel van een landgoed in Denbigshire, Noord Wales en lag vrijwel verstopt tussen de ommuurde tuin en de stallen. Dit stuk tuin was geheel uit het zicht verdwenen en had hoognodig de nieuwe impuls nodig die Andy Sturgeon het gegeven heeft. De Britse tuin en landschapsarchitect is er op uitstekende wijze in geslaagd deze 2 ha opnieuw de invulling te geven die het verdiende waardoor het nu het stralende en bloemrijke middelpunt is geworden van het landgoed.

denbigshire-00

This stately garden design is part of a larger estate situaded in the rural landscape of Denbigshire in North Wales. This part of the estate between the stables and walled garden was almost hidden. The garden was in need of the new impulse that Andy Sturgeon gave to it. The British garden and landscape architect succeeded in giving this part of the estate a new glance.

denbigshire-04

denbigshire-08

Andy Sturgeon behoort tot de top van de Britse tuinarchitectuur en heeft al veel markante ontwerpen op zijn naam staan. Andy ontwerpt ook meestal zelf de vele kunstobjecten die in zijn tuinen zijn te vinden, vaak werkt hij hierbij met materialen zoals ijzer, lood of hout. Ook in dit ontwerp zijn weer enkele van zijn kunstwerken te bewonderen.

denbigshire-03

Andy Sturgeon belongs to the top of garden and landscape architecture in Britain. Andy has many striking garden design with his signature on it. Many art designs are in his design for gardens most of them he designed himself. In most cases he uses wood, iron or lead.

asdb

asdb 1

Er werden nieuwe zichtpunten vanuit het stallencomplex en de ommuurde tuin gemaakt en een ‘water rill’ zorgde verder voor een duidelijke connectie met dit stuk van het landgoed. Het was voor Andy Sturgeon essentieel dat de nieuwe inhoud van deze tuin de architectuur van het statige landhuis en het omliggende landschap zou weerspiegelen daarom koos hij voor een ‘Gravel Garden’. De focus van de nieuwe tuin ligt duidelijk op de beplanting.

He opened up vistas to connect the stables and walled garden and projected a water rill out to join with the existing gardens beyond.  It was essential that this new garden respected both the architecture and the rural landscape and he chose to create a gravel garden that relied predominantly on planting. 

SetWidth750-denbigshire-06

denbigshire-05

Photography Helen Fickling   www.andysturgeon.com