Adam Woodruff – Jones Road Prairie Garden.

ja 1

De ‘Jones Road Garden’ in Girard, een plaats in de Amerikaanse staat Illinois is een prachtig voorbeeld van de wijze waarop Adam Woodruff zijn klanten in contact brengt met de natuur en het grotere landschap.

In het vorige artikel over tuinontwerper Adam Woodruff:  Gardens at the Bank of Springfield  staat uitgebreid beschreven hoe Adam door veel te reizen naar verschillende landschappen overal ter wereld en bezoeken aan grote ontwerpers zoals Piet Oudolf en Roy Diblik zich liet inspireren.

ja 2a
ja 3a

‘Jones Road Garden’  in Girard, Illinois, is a wonderful example in wich way Adam Woodruff brings his customers into contact with nature and the greater landscape. In an earlier article on one of his designs: The Gardens at the Bank of Springfield  was discribed how Adam Woodruff is inspired by traveling to a lot of diffirent landscapes all over the world and by meeting other famous designers like for example: Piet Oudolf and Roy Diblik.

The situation before.
The situation before.
ja 4a

Adam Woodruff ontwerpt zijn tuinen op een naturalistische wijze, dit wil zeggen dat de ontwerpen zijn gebaseerd op de manier waarop planten in het wild groeien. Dit soort ontwerpen zijn feitelijk stukjes nagebootste natuur maar zijn complexer dan ze er uit zien, ze zijn gebaseerd op een grote plantenkennis en ecologische wetenschappen.

Door deze kennis in de ontwerpen toe te passen ontstaan duurzame tuinen met een zo groot mogelijke biodiversiteit.  Veelal bestaat een groot gedeelte van dit soort beplantingen uit inheemse planten vooral omdat deze doordat ze gewend zijn aan de lokale omstandigheden minder onderhoud vragen.

ja 6a
ja 7a

Adam Woodruff uses his great knowledge on Botany and plant-ecology to design naturalistic landscapes wich are inspired on how plants grow in for example the American Prairies. In general most naturalistic designs are more complex then they look, they are based on ecological and horticultural science. Native plants form a major part of a naturalistic design, because they are used to the local circumstances wich makes them low-maintanance.

ja 8a
ja 9a

De ‘Jones Road Garden’ is gebaseerd op de Amerikaanse prairie, de basis wordt gevormd door veel soorten grassen. Een matrix van heesters, vaste en inheemse planten tezamen met bloembollen vindt zijn weg tussen de vele grassen.

Adam heeft voor dit soort planten gekozen omdat deze een verbinding geven met het omringende landschap waardoor de tuin een nog meer natuurlijk uiterlijk krijgt wat ook precies de opdracht was.

ja 10a
ja 11a

The ‘Jones Road Garden’ is inspired by the American prairie. Grasses form the foundation of Woodruff’s naturalistic design, a matrix through which shrubs, perennials, natives and bulbs emerge.  Plants are artfully woven together to insure a diverse and visually dynamic display with good bloom succession and seasonal interest.  The feeling is spontaneous and natural.

ja 12a

De eigenaren van het huis zijn van middelbare leeftijd met volwassen kinderen, zij verlangden van Adam een ‘Sensitive Design’ wat ook het fantastisch uitzicht vanuit het huis op het grotere landschap niet mocht onderbreken.

De planten zijn door Adam op zo’n manier door elkaar gemengd dat er door de hele tuin telkens wel bloei is en is er door zijn plantkeuze een rijk dierenleven in de tuin, dit alles tezamen geeft dat de tuin het hele jaar door andere beleving geeft, er is op elk moment wel weer iets anders te ontdekken in zijn ontwerp.

ja 14a

The clients, a middle-aged couple with grown children, requested a design that would be sensitive to the borrowed landscape and not disrupt their views.  Woodruff imagined a grand, stylized prairie enveloping the home to compliment the charming pastoral setting.

ja 15a
ja 16a
ja 18a
ja 19a
ja 20a

Pictures published with kind permission of Adam Woodruff – adamwoodruff.com

Eén reactie op “Adam Woodruff – Jones Road Prairie Garden.”