Broadleas House Gardens, valley of charm.

wilt 1

Deze valleituin is maar liefst 6 ha groot en heeft een lange geschiedenis van enthousiaste tuiniers. De grote tuin is verdeeld in een aantal onderdelen, de zogenaamde tuinkamers, hierdoor heeft de tuin een intiem karakter en is ondanks zijn formaat een echte bloementuin.

wilt 4

Een wandeling door deze tuin word door de tuinkamers en de unieke ligging in een vallei een ware ontdekkingstocht. De secret garden welke is  omringd met camellia’s ligt naast de moestuin en de fruitgaard  waar een tiental bijenvolken zijn gehuisvest.

wilt 2

De tuin bevat een grote collectie bomen, heesters en vaste planten in aparte soorten. Veder ook veel Azalea‘s,  rhododendrons en magnolia’s in de verschillende tuinkamers. Vanuit de tuin is er een spectaculair uitzicht op het omringende landschap met zijn karakteristieke weilanden omzoomd met hagen.

 

wilt 5

In de tuin laten dassen, konijnen en ook de spechten hun sporen na, dit is voor een grote tuin middenin een natuurrijke omgeving vrijwel onvermijdelijk maar maakt tegelijkertijd deel uit van de charme in een tuin als deze.

wilt 3

 

Approximately six acres of garden with a long history of enthusiastic plantsmanship. Wander past herbaceous borders and lawns to discover a Secret Garden surrounded by Camellias that leads you past the  vegetable garden into the Orchard and Bee garden.

wilt 6

Broadleas House Gardens are planted with many unusual trees and shrubs. Azaleas, rhododendrons and magnolias. Herbaceous borders and a perennial garden full of interesting plants.

wilt 7The country gardener will observe the scars and browsing of Roe deer , the excavations of badgers and the nibbling of rabbits – you can’t keep nature out of a garden like this and who would want to, it’s all part of the charm.wilt 8

Broadleas House Gardens, Mr & Mrs Cardiff
Devizes, Wiltshire, SN10 5JQ United Kingdom