Adam Woodruff – Gardens at the Bank of Springfield.

adam 19a

English text below

De opdracht die de directeur van de Bank of Springfield had voor Landschapsarchitect Adam Woodruff was een duidelijke; maak een stoere,  kleurrijke en vooral opvallende beplanting. Dat Adam hier goed in is geslaagd kunt u voor u zelf beoordelen, in ieder geval is de bankdirecteur meer dan tevreden al was het maar om de vele prijzen die dit ontwerp heeft gewonnen en de royale aandacht in de media.

Adam Woodruff

Zijn opleiding volgde Adam aan de Universiteit van Eastern Illinois waar hij een graad behaalde in plantkunde. De kassen op de campus van de universiteit werden voor hem een tweede huis, vaak was hij hier te vinden en het was ook hier waar zijn voorliefde voor tropische planten zich ontwikkelde.

Vanaf 1995 houdt hij zich bezig met tuin en landschap ontwerpen maar blijft zich ondertussen verder ontwikkelen door veel te reizen. Deze reizen brengen hem naar Azië, het schiereiland Yucatan en Europa waar hij geïnspireerd raakt door o.a Piet Oudolf die zijn kennis met hem deelt over naturalistische beplantingsplannen waarin inheemse planten hun weg vinden tussen heesters en vaste planten. In zijn eigen land geeft Roy Diblik hem nieuwe inzichten in het maken van beplanting-ontwerpen.

De ontwerpen van Adam Woodruff krijgen in zijn eigen land maar ook internationaal veel media aandacht, zo werd er over hem gepubliceerd in het Horticultural Magazine en ook op belangrijke blogs als Gardening gone Wild van Fran Sorin en Designers on Design is ruimschoots aandacht voor zijn werk.

adam 17a

 

Piet Oudolf over Adam Woodruff;

“Adam Woodruff is een jonge creatieve ontwerper die ik voor het eerst ontmoette in 2009.  Zijn werk met tropische planten en meer recent een aantal bezoeken aan naturalistische beplantingen bevestigen zijn talent hieromtrent. Adam staat te popelen om veel te leren over de manier waarop we tegenwoordig naar tuinen kijken. Hij reist veel voor inspiratie en doet hierbij tuinen van over de hele wereld aan, bezoekt internationale seminars en heeft daarbij veel interactie met toonaangevende ontwerpers.”

Gardens at the Bank of Springfield.

Tom Marantz, Bank of Springfield Chairman and CEO with Adam Woodruff.
Tom Marantz, Bank of Springfield Chairman and CEO with Adam Woodruff.

De opdracht was duidelijk en we mogen wel zeggen door Adam zeer goed vertaald naar een prachtig kleurrijk ontwerp. De kleuren waar een ieder vast een vrolijk gevoel bij krijgt doen denken aan een echte lenteweide (Springfield). Toen het terrein van dit vlaggenschip van de Bank of Springfield werd verdubbeld kreeg Adam Woodruff de opdracht het 3 ha grote terrein te restylen. Het werd een bruisend naturalistisch ontwerp met een aantal grote borders waarin vaste planten en éénjarige elkaar afwisselen.

Een aantal kleinere borders ondersteunen het effect van de grote borders waarin Adam zijn voorliefde voor tropische planten niet onder stoelen of banken steekt. De vaste planten zorgen voor bloei het jaar door en éénjarige planten, die 40 % van het geheel uitmaken zorgen voor het seizoengevoel. De vaste planten bestaan voornamelijk  uit heesters,rozen en veel soorten gras.

Volgens de burgemeester van Springfield is deze beplanting al vanaf de start de Talk of the town en heeft het gezorgd voor de nieuwe standaard voor het ontwerpen van openbaar groen in zijn stad.

The assignment that the Chief of the Bank of Springfield gave to Adam Woodruff was clear; the design must have a boldly impact on the streetscape. If Adam was succesfull in doing so you can judge for yourself,  in any case  the bank manager was more than satisfied if only for the many awards the gardens won and for the generous attention in the media.

Washingtonia robusta, Canna 'China Doll', Eucalyptus 'Silver Drop', Pennisetum 'Fireworks', Alpinia zerumbet 'Variegata', Tithonia 'Fiesta Del Sol', Cleome 'Spirit Frost', Celosia 'New Look', Nassella tenuissima, Verbena bonariensis, Cyparis papyrus 'King.
Washingtonia robusta, Canna ‘China Doll’, Eucalyptus ‘Silver Drop’, Pennisetum ‘Fireworks’, Alpinia zerumbet ‘Variegata’, Tithonia ‘Fiesta Del Sol’, Cleome ‘Spirit Frost’, Celosia ‘New Look’, Nassella tenuissima, Verbena bonariensis, Cyparis papyrus ‘King.

Adam Woodruff

Adam was educated at the University of Eastern Illinois where he earned a degree in botany. The greenhouses on the campus of the university were for him a second home, he was often to be found here and it was here where his love of tropical plants developed. Since 1995 he is engaged in garden and landscape design, but in the meantime continues to develop by traveling.

These trips take him to Asia, the Yucatan Peninsula and Europe where he becomes especially inspired by Piet Oudolf who shares his knowledge with him about naturalistic planting schemes  in which native plants find their way between shrubs and perennials. In his own country, Roy Diblik Wisconsin plantsmen gives him new insights into making planting designs. His designs have been featured in Horticulture magazine, Consumer Reports and St. Louis Magazine AT HOME; he has been published in Fine Gardening magazine, the Saint Louis Post-Dispatch and several trade journals; and he is a guest contributor to the Gardening Gone Wild and Designers on Design blogs.adam 18a

Piet Oudolf about Adam Woodruff;

“Adam Woodruff is a creative young designer, whom I first met in 2009. His work with tropical plants and more recent forays into naturalistic design confirm his talent. Adam is eager to learn about the way we see gardens today. He travels extensively for inspiration- touring gardens around the world, attending professional seminars and engaging with other leading designers.”

Echinacea purpurea 'Magnus', Perovskia atriplicifolia, Canna 'China Doll', Buddleja 'Black Knight', Alpinia zerumbet, Pennisetum 'Fireworks', Eucalyptus 'Silver Drop', Washingtonia robusta, Nassella tenuissima, Tibouchina, Silphium terebinthenaceum, Rudbeckia.
Echinacea purpurea ‘Magnus’, Perovskia atriplicifolia, Canna ‘China Doll’, Buddleja ‘Black Knight’, Alpinia zerumbet, Pennisetum ‘Fireworks’, Eucalyptus ‘Silver Drop’, Washingtonia robusta, Nassella tenuissima, Tibouchina, Silphium terebinthenaceum, Rudbeckia.

Gardens at the Bank of Springfield

When the Bank of Springfield doubled the size of their flagship facility in central Illinois. Adam Woodruff + Associates was engaged to redesign the 3 acre site. The chief consideration of the design process was to boldly impact the streetscape. Woodruff designed naturalistic, yet vibrant flower borders scaled to the site to accomplish his goal.

The award-winning gardens cover 22,000 square feet and include a massive perennial and annual bed running the length of the Wabash Avenue facade. Several auxiliary flower beds dot the property, echoing color and texture rhythms found in the main bed. Annuals, which represent 40% of the plant material found in the gardens, are artfully woven between shrubs, roses, grasses and perennials to insure consistent bloom.

adam 14a

adam 13a

 

Canna lily (Canna x generalis 'Phaison') adds depth to this planting of ornamental grass, coneflowers and annuals.
Canna lily (Canna x generalis ‘Phaison’) adds depth to this planting of ornamental grass, coneflowers and annuals.
Angelica gigas, Panicum virgatum 'Shenandoah
Angelica gigas, Panicum virgatum ‘Shenandoah

adam 9aadam 8a

Klik op foto/Click on picture;

Photos published with kind permission of Adam Woodruff.

WWW.ADAMWOODRUFF.COM

Related articles

Eén reactie op “Adam Woodruff – Gardens at the Bank of Springfield.”