Swedish nature prominent in Nordfjell Designs.

Strak tuinmeubilair door Nordfjell ontworpen.
Strak tuinmeubilair door Nordfjell ontworpen.

English text below

Voor de Zweedse ontwerper Ulf Nordfjell is de schitterende natuur van zijn vaderland een belangrijk onderdeel van alles wat hij ontwerpt. Naast tuinen en landschappen zijn dit ook plantenbakken, pergola’s, zuilen en andere kunstzinnige voorwerpen meestal voor gebruik in zijn tuinontwerpen.

Zijn stijl word gekenmerkt door strakke moderne lijnen en groepsbeplantingen  met vernieuwende planten in frisse kleuren.

Strakke lijnen en veel water.
Strakke lijnen en veel water.

De Zweedse natuur in zijn ontwerpen kunnen we terugvinden in o.a het vele water in zijn tuinen en parken, maar ook door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hardhout en steen in zijn ontwerpen voor duurzaam tuinmeubilair.

Hardhouten zuilen vormen een markant geheel.
Hardhouten zuilen vormen een markant geheel.

Dit landgoed is ontworpen met veel water in de tuinen rondom de woning, de tuinen lopen naadloos over in het landschapspark met veel bomen en een royaal grasgedeelte wat op zijn beurt weer overgaat in het omringende landschap.

Hout is prominent aanwezig bij Nordfjell ontwerpen.
Hout is prominent aanwezig bij Nordfjell ontwerpen.

In de beplanting zien we veel soorten grassen maar ook Sedum en o.a Veronicastrum. Veel van de oudere bomen op het landgoed zijn bespaart gebleven en geven de tuinen een volwassen karakter en zijn de connectie met het Zweedse landschap waar de tuin door wordt omringd.

Old trees give the garden a mature character.
Old trees give the garden a mature character.

For the Swedish designer Ulf Nordfjell is the beautiful nature of his country an important part of everything he designs.

In addition to gardens and landscapes are also the planters, pergolas, columns and other artistic objects from the mind of the master, mostly for use in his garden designs. His style is characterized by sleek modern lines and group plantings with innovative plants in fresh colors.

Many different varieties of grasses.
Many different varieties of grasses.

The Swedish nature in his designs, can be found in for example the use of water in many of his gardens and parks, but also by the use of natural materials such as hardwood and stone in his designs for durable outdoor furniture.

Fresh green and white tones.
Fresh green and white tones.

This estate is designed with plenty of water in the gardens surrounding the house, the gardens blend seamlessly into the landscape with many trees and a large grass area, which in turn merges into the surrounding landscape

f10

In the plantings we see many species of grasses but also including Sedum and Veronicastrum. Many of the older trees on the estate have been saved and give the gardens a mature character and the connection with the Swedish countryside where the garden is surrounded by.

a striking older tree gives the garden character.
a striking older tree gives the garden character.

f8

Meer van Nordfjell-more from this designer.

f11