Seven Ponds Farm in Virginia.

seven 1Al in 1999 begon het Landschapsarchitecten buro Nelson-Byrd-Woltz met het uitvoeren van een masterplan om Seven Ponds Farm te transformeren. De veehouderij met 70 ha weilanden moest een gebied worden met een rijke flora en fauna en dus een grote biodiversiteit.

Het heeft uiteindelijk tot 2011 geduurd voordat het masterplan kon worden afgerond, In deze periode van 12 jaar zijn er een bloemenweide met inheemse planten, een boerderij, gecultiveerde tuinen en een heemtuin in de plaats gekomen van wat tot 1999 nog een intensieve veehouderij was. Regelmatig worden de weides gecontroleerd afgebrand om de komst van invasieve planten tegen te gaan.seven 2

In de directe omgeving van het huis is een uitgebreid zwembadencomplex met veel fonteinen en een paviljoen met een groot terras met aansluitend een formeel aangelegde bessentuin. Het gehele terrein heeft ook een nieuwe entree gekregen in dit gedeelte. seven 3

Iets verderop vinden we een tenniscourt, een soccerfield en de nieuwe stallen. Er zijn hier ook een aantal prachtige formele tuinen aangelegd, is er een boomgaard en een arboretum met 800 verschillende , voor Virginia winterharde soorten. Uiteindelijk is er een basis gelegd voor een landgoed met een grote biodiversiteit en duurzaamheid en is daarmee een voorbeeld voor velen. seven 4

Master plan and landscape design for 133-acre central Virginia farm. Nelson Byrd Woltz has been working with the client for over 12 years, implementing the master plan.seven 5

The garden sequence nearest the house comprises a swimming pool, terrace and pool pavilion complex, fountains, a children’s maze, formal berry garden, parking court, and a new entry sequence. The larger landscape includes a soccer field, orchard, formal gardens, tennis court, stable, and 800-specimen arboretum of species hardy to Virginia. seven 6 seven 7 seven 8 seven 9 seven 10

Nelson-Byrd-Woltz