Op ontdekkingsreis door een kleine tuin.

 

ash 1Dat een tuin niet groot hoeft te zijn om mooi gevonden te worden bewijst de tuin van Richard & Liz Chown in het Engelse Sussex. Zij hebben door het creëren van een aantal hoekjes een spannend geheel gemaakt en waardoor het vanaf geen enkel punt in de tuin mogelijk is om de gehele tuin te kunnen overzien.ash 2 Bij het betreden van de tuin begint meteen je nieuwsgierigheid te werken om elk hoekje en gaatje van de tuin te willen ontdekken en hoewel de tuin als geheel in een zelfde sfeer is ontworpen en aangelegd heeft toch elk tuinkamertje zijn eigen ambiance. ash 3In de tuin staan veel heesters , grassen en vaste planten met hier en daar nog een enkele palm en een rambler-roos. De Acer palmatum zorgt voor een knallend rood effect.ash 6 Verder zien we o.a Physostegia, de schanierbloem met zijn vierkante stelen, de oranje vuurpijlen van vaste plant Kniphofia die een sterk verticaal accent aan de beplanting geeft en Astrantia major het Zeeuwse knoopje een echte klassieker die weer helemaal in beeld is.ash 4ash 7

 

De tuin van Richard & Liz Chown, 1 Ashcombe Drive Bexhill, Sussex. De tuin is open als onderdeel van de Bexhill Gardens Group waar 9 lokale tuinen aan deelnemen in de NGS.

 

ash 5This garden from Richard & Liz Chown shows that beauty has nothing to do with size. The rather small garden is designed in such a way that by entering the garden you become nossy and willing to discover every small corner of it.ash 8

 

On the whole the garden has got the same look, but still every corner got it’s own ambiance. The Acer palmatum takes care for a strong red accent among the mostly green shrubs. Other plants are for example Kniphofia with it’s square stems and the orange flares of Kniphofia.ash 9

 

English: Tritoma (Kniphofia uvaria). Français ...
English: Tritoma (Kniphofia uvaria). Français : Inflorescence de tritome à longues grappes (Kniphofia uvaria). Deutsch: Schopf-Fackellilie (Kniphofia uvaria) Lietuvių: Uoginė knipofija (Kniphofia uvaria). (Photo credit: Wikipedia)
Acer palmatum 'Osakazuki'
Acer palmatum ‘Osakazuki’ (Photo credit: Wikipedia)
Kniphofia 'amsterdam'
Kniphofia ‘amsterdam’ (Photo credit: M. Martin Vicente)

 

 

Eén reactie op “Op ontdekkingsreis door een kleine tuin.”