Modern romantisch design Arne Maynard in Derbyshire.

L1004520De eigenaren van dit prachtige landhuis in het Britse Derbyshire district hebben hun interieur in een gedurfde maar zeer geslaagde combinatie van klassiek met modern. Arne Maynard heeft deze combinatie van twee stijlen op een uiterst sublieme wijze weten te vertalen naar het ontwerp van de tuin.L1004531

Het klassieke vinden we terug in de borders om het huis en de romantische rozen tegen de gevel en het niet al te overdreven moderne gevoel kunnen we terugvinden in de vormsnoei van de beuken – Fagus sylvatica ‘Purpurea’ – en het ronde gazon met een moderne twist L1004525

De tuinen die Arne Maynard ontwerpt zijn vaak met een klassiek romantische stijl terwijl hij ook de meer naturalistische look niet schuwt waarbij de planten zo zijn gerangschikt dat het een natuurlijke bloemenweide lijkt. In veel van zijn ontwerpen gebruikt hij vorm-snoei bomen en zien we vaak ambachtelijke elementen bijvoorbeeld in de vorm wilgentenen vlechtwerken waarlangs hij graag rozen leid. Ook gebruikt hij vaak kunst-objecten in zijn ontwerpen.

L1004536

Arne Maynard is the designer of this garden in the Derbyshire region , the design is in a classical and modern style in accordance with the interior of the house. The deep borders next to the house and the climbing roses on the facade . More in a modern style are the copper beech blocks and the round lawn with a modern twist.

Arne Maynard made a perfect mix of both styles and is as usual not too modern and is his modern most of the time also a little bit romantic. Most of his designs have a romantic sense and is he using topiary trees.

L1004538

L1004541

L1004576

L1004548

L1004578

L1004593

Bekijk hier de andere tuinen van Arne Maynard op TuinenStruinen/Watch other gardens of Arne Maynard on GardenWander.