De heemtuin van de New York Botanical Garden.

NPG_Gallery_11In dit gedeelte van de New York Botanical Garden geen geranium’s of begonia’s maar uitsluitend inheemse planten uit het oostelijke gebied van Noord-Amerika. De nieuwe heemtuin heeft een oppervlakte van 3,5 ha waar ruim 100.000 planten hun plek hebben gekregen. “De nieuwe tuin is ontworpen als een hommage aan de rijke inheemse flora van het noord-oosten van de V.S,” aldus Sheila Brady, de Landschapsarchitect die verantwoordelijk was voor het ontwerp.npg 10 Het doel van de heemtuin is om mensen kennis te laten maken met de inheemse planten en te inspireren om deze te gebruiken in hun tuinen en op deze wijze de duurzaamheid en biodiversiteit te vergroten. Er is ook een grote rol voor water, de grote vijver heeft een opvallende plek gekregen. Regenwater wordt opgevangen en bij grote regenbuien zijn er de grote ondergrondse stortbakken waarin dit wordt opgevangen. Het water circuleert vervolgens via de gravellaag terug naar de vijver alvorens het is gefilterd door de vele planten zoals; Acorus maar ook Iris prismatica ‘Exeter’ die veel voorkomt in dit gedeelte van New York.  npg 9Zicht op de vijver waar duidelijk het gravel-gedeelte te zien is wat met zijn beplanting en door middel van zand zorgt voor schoon water. In the specially designed wetland, a pump recirculates rainwater, moving it through layers of gravel, sand and plant roots that filter and clean the water through this natural biofiltration system. npg 8 npg 7Ook voor grassen is er uiteraard een grote rol en worden ze in toenemende mate terecht gebruikt in tuinontwerpen. Hier zorgt het gras tussen de rotsblokken voor het verzachtende effect. Grasses are important  in the native garden and are used more and more in planting designs. Grasses abound on rocky slopes, where they soften the hard contours of boulders. npg 6 Opmerkelijke soorten grassen zoals Deschampia cespitosa en het wuivende gras van Deschampia flexuosa zijn in grote getallen geplant langs het pad van het weiland.  Hier zien we ook een groep berken, Betula nigra “Heritage’. Noteworthy species on view along the meadow path include tufted hair grass (Deschampsia cespitosa) and wavy hair grass (Deschampsia flexuosa), both planted en masse along a grove of river birch (Betula nigra ‘Heritage’, npg 5 Deze granieten stenen zorgen voor een creatief effect bij dit pad wat uitzicht biedt op het moeras-gedeelte. Het pad is gemaakt met Gravel-lok dit is een goed water-afvoerend formaat gravel wat niet klontert. These granite steps have been creatively integrated into an accessible path that runs near a rock outcropping, overlooking the wetland. The paths are made with Gravel-Lok, a sustainable material that allows rainwater to filter through without puddling. npg 4 npg 3 npg 2 Garden Tour - Exploring Natives at the New York Botanical Garden - landscape - Paintbox Garden npg map Klik op foto;

Bekijk hier video’s van deze tuin op TUINENSTRUINEN TV / Watch here videos of this garden.

Eén reactie op “De heemtuin van de New York Botanical Garden.”