Van muur tot muur met Tom Stuart-Smith in Oxfordshire.

os 1De ommuurde tuin van 600 m2 staat vol met bloemen en groente waardoor het de indruk wekt hier al tientallen jaren onderdeel uit te maken van de grotere tuin. Het geheel is echter pas enkele jaren geleden aangelegd naar een ontwerp van Tom Stuart-Smith. os 8Aan de zuidzijde van de tuin zijn drie terrassen gemaakt met elk hun eigen sfeer en waar het puur genieten moet zijn van het omringende landschap van Oxfordshire. In de tuin is op een goed doordachte wijze gebruik gemaakt van het hoogteverschil door de tuin in een aantal verschillende stijlen te verdelen zoals een gedeelte met vormsnoei, een bloemenweide en een gedeelte met voornamelijk Mediterraanse planten.

Het water voor de grote vijver wordt aangevoerd vanuit een hoger gelegen gedeelte van de tuin waar ook de kas zich bevind welke is omringd door allerlei planten uit het middellandse zee gebied afgewisseld met grassen. Over het algemeen heeft de tuin een formeel karakter met een beplanting die in perfecte symbiose is met het omringende landschap van heuvels en valleien in dit prachtige stukje Engeland.os 2

os 3

os 4

os 6

os 5

os 7

foto’s; Andrew Lawson, Jo & Rob Withworth, Stephen Robson, Jerry Harpur   www.tomstuartsmith.co.uk