Een stukje Noord Amerika in Engeland: Sussex Prairie Garden

ps 2Omringd door het glooiende landschap van het Engelse Sussex ligt in het plaatsje Henfield de ‘Sussex Prairie Garden’. Paul en Pauline McBride zijn de trotse eigenaren van deze op de Amerikaanse Prairies geïnspireerde tuin.

Met de hulp van een grote groep vrienden werd de door hunzelf ontworpen tuin in 2008 aangelegd. De tuin ligt op het terrein van hun Moreland Farm en heeft een oppervlakte van 3 ha, veel van de plantensoorten die in de prairie tuin zijn te vinden worden door Paul en Pauline gekweekt op hun farm. Hiernaast ontwerpen zij tuinen en worden er veel activiteiten georganiseerd op de Moreland Farm zoals workshops, markten en wandelingen.ps 1

De prairie tuin is ontworpen in de vorm van een schelp en bestaat uit lange borders gevuld met grassen en vaste planten in grote groepen. De kleuren zijn overwegend zacht en aangepast aan het omringde landschap. In de prairie tuin staan 600 verschillende variëteiten met in totaal 30.000 planten die een levende catalogus voor Moreland Farm vormen. Door de hele tuin zijn kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars geplaatst.

Een prairie tuin is samengesteld met vaste planten en grassen uit de Amerikaanse prairie. Ook vinden inheemse planten vaak een plek in dit soort tuinen. Doordat de planten zijn aangepast aan ons klimaat behoeven zij vrijwel geen extra water en weinig onderhoud en hebben dit soort tuinen daardoor een duurzaam karakter.ps 3

Paul and Pauline McBride created and designed this garden inspired at the American Prairies. Surrounded by mature oak trees the six acre garden consists of a series of interlocking arcs of large planted borders in a naturalistic style. Colours are soft and muted, and complement the natural landscape.

The borders encourage exploration and adventure and visitors are welcome to roam in amongst the mighty plants to further enjoy the experience. The plantings consist of large groupings of each variety, planted in a free flowing style, which contrasts leaf forms, stems, stalks, flower shapes and textures.

The borders , planted in the shape of a spiralling nautilus shell were planted in May 2008 with 40 of their friends and family.

ps 18

ps 4

ps 5

ps 7

ps 8

ps 13

ps 14

ps 17

Klik op foto>>

De foto’s in dit artikel zijn van Marianne Majerus en geplaatst met toestemming  van ( published with kind permission of)  Paul en Pauline McBride.

Bekijk hier de website van Sussex Prairie.