Oude kloostermuren vormen basis Watergate House Garden.

wh 1

De ommuurde tuin van Watergate House in Fortwich, Canterbury (Kent) vormen een Hortus Conclusus, de muren zijn een overblijfsel vanuit de tijd dat hier de Abdij van St. Augustine stond terwijl ook de eikenhouten pergola herinneringen uit deze tijd oproept .

De muren verdelen de tuin in een lentetuin, bostuin, moestuin en secret garden die alle hun eigen stijl van beplanting hebben maar in een harmonieuze beweging in elkaar over lijken te lopen. Aan de achterzijde van de tuin vormt het riviertje de Stour de grens van de tuin.  De tuin van Fiona Cadwallader is open voor bezoek en opgenomen in de lijst van het National Garden Sheme.

wh 2

Magical walled garden by the River Stour: defined areas of formal, spring, woodland, vegetable and secret garden reveal themselves in a naturally harmonious flow, each with its own colour combinations. Ancient walls provide the garden’s basic structure, while a green oak pergola echoes a monastic cloister.

wh 3

wh 4

wh 5

wh 6

wh 7

wh 8

wh 9