Moderne tuin op steile heuvelrug in Sydney.

gl 1

Deze tuin op deze heuvelrug in een buitenwijk van Sydney was al tientallen jaren onveranderd en bestond slechts uit een gazon en de carport. Er was in de tuin weinig bruikbare ruimte en het zicht vanuit het huis werd bepaald door de carport. Landschapsontwerper Kenn Pattinson en zijn team hebben de tuin een complete make-over gegeven met een fantastisch resultaat. Het is een moderne tuin in verschillende niveau’s geworden met water-elementen en veel bruikbare ruimte voor de familieleden.

gl 2

Trappen van steen verbinden de verschillende plateau’s van travertine steen. De beplanting in de tuin is op een manier geplaatst zodat zij de hoogteverschillen verzachten en camoufleren. Gekozen is voor planten die wij in ons klimaat moeten beschouwen als kamerplanten zoals o.a;  Murraya koenigii , Cyperus papyrus,  Syzygium spp,  Vriesea imperialis,  Acorus,  Tanika Lomandra longifolia .

gl 3

De verlichting in de tuin is doordacht en geeft een gevoel van diepte maar geeft bovenal veiligheid.

gl 4