Escape TO Alcatraz Garden.

alca 1

De rollen zijn omgedraaid waren er vroeger veel gevangenen die pogingen deden om van The Rock te ontsnappen. Helaas voor diegene meestal tevergeefs. Nu, veertig jaar later worden de tuinen in oude staat teruggebracht. Het drukke stadsleven even achterlaten om op dit eilandje te tuinieren.

alca 2 Nadat de natuur al die jaren langzaam maar zeker het verlaten eiland in beslag nam heeft een samenwerkingsverband van The Garden Conservancy, Golden Gate National Park en de National Park Service nu de handen ineen geslagen om de oude gevangenistuin in ere te herstellen.

alca 3Nadat veel van de wilde beplanting was verwijderd kwamen er tot verrassing van velen nog irissen, rozen en Geranium’s tevoorschijn die de periode van 40 jaar (geen verzorging) hadden overleefd. Lees meer. from

alca 4

The Garden Conservancy, together with the Golden Gate National Parks Conservancy (GGNPC) and the National Park Service, is restoring the Gardens of Alcatraz after 40 years of abandonment. There is so much to discover. As overgrowth is cleared, irises, roses, and geraniums–plants that have survived with no water other than rain and fog—pop up.  Read more

alca 6