De ‘Secret Garden’ van Cowdray Castle.

wg 10In 2001 was Jan Howard op zoek naar een tuin voor  ‘Room in the Garden’, een succesvol bedrijf in ambachtelijk gemaakte Gazebo’s, tuinkamers, plant-pilaren, tuin-bogen etc. Min of meer bij toeval stuitte zij op de ‘Secret Garden’ bij de ruïnes van het Cowdray Castle in Midhurst vlakbij Eastbourne.wg 1

De originele Tudor stenen muren stonden er nog maar wat Jan Howard verder aantrof was een totaal verwaarloosde tuin. Toch was het voor haar liefde op het eerste gezicht en niet veel later was het huurcontract getekend.  De tuin werd volledig gerestaureerd waarbij recht werd gedaan aan de rijke geschiedenis van een tuin waar zelfs Henry de Zevende en Elizabeth de Eerste regelmatig te vinden waren.wg 2

Na vier jaar hard zwoegen vond zij in 2005 de tuin goed genoeg om open te stellen. De ommuurde tuin bevat natuurlijk ook een groot aantal producten van haar bedrijf Room in the Garden en is daarnaast populair als locatie voor foto-shoots van bruidsparen. wg 3

wg 4

 

wg 5

 

wg 6

 

wg 7

 

wg 9

 

Secret Garden Cowdray Castle

Room in the Garden