Arne Maynard’s Allt-y-bela in Wales.

alt 11Zes jaar geleden lazen Arne Maynard en zijn partner William Collinson een reportage in Country Life Magazine over het pas gerestaureerde Allt-y-Bela. Het huis met landerijen had toen al geruime tijd hun aandacht en toen uit hetzelfde artikel bleek dat het te koop stond zijn zij direct de tocht naar Wales gaan maken en waren niet veel later de trotse nieuwe eigenaren.

Chelsea Flower Show 2012 - Arne Maynard - The Laurent-Perrier Bicentenary Garden - YouTubeHet landgoed ligt goed verstopt in een prachtige vallei vlakbij het kleine stadje Usk in Wales. Het in rustiek Toscaans oranje geschilderd huis doet naast woonhuis dienst als bed and breakfast waar het hele jaar door gasten worden ontvangen. Op het landschap zijn op verschillende plekken de vormsnoei bomen te zien waar deze Britse tuinontwerper zo bekend om is.

In de zomer is het landgoed ook het decor voor de populaire cursussen die Arne Maynard dan organiseert. Het interieur van Allt-y-bela doet je denken dat het er hier al jaren zo heeft uitgezien.alt 10

alt 4

alt 8

alt 5

alt 6

alt 1

alt 7 alt 3 alt 2 alt 9

Eén reactie op “Arne Maynard’s Allt-y-bela in Wales.”