Shalford House Gardens in Kingsley Green, Sussex.

Sir Vernon en Lady Ellis begonnen 18 jaar geleden met het ontwerpen en aanleggen van hun tuin in het plaatsje met de prachtige naam Kingsley Green in het Britse graafschap Sussex. De tuin heeft een oppervlakte van 5 ha met aansluitend een Arboretum van nog eens 15 ha, de moeite waard dus voor  tuinenstruiners.sh 7Wat heeft de herfst ons toch veel te bieden, hier een prachtige boom in warme herfstkleuren.sh 9Één van de vele borders die deze tuin sieren.sh 8In de tuin ligt een beekje die in de maand mei wordt opgesierd met Irissen en vanaf juli door een parade van daglelie’s.sh 6De “Wild Flower Meadow” bestaat uit veel prairie-planten en orchideeën en loopt over in nog eens 3,5 ha boslandschap. Het heuvelachtige landschap van de tuin hebergt ook nog een Salvia border met meer dan 30 soorten en een grote vijver. In het Arboretum gedeelte o.a veel soorten berkenbomen, rododendrons,  bluebells, vijvers en een Japanse tuin.sh 5

sh 4

sh 3

sh 2

sh 1