Solide Groendaken in Mill Valley, California

feldman 1
feldman 2

In de V.S. zijn groendaken net zo’n gemeengoed als bij ons in Europa waar wij over het algemeen meer bewust zijn van het belang van groendaken voor ons milieu. Onlangs werd in Amsterdam het initiatief genomen om 100 groendaken van elk +/- 100 m2 in de oude binnenstad  te gaan realiseren en in de Duitse stad Stuttgart heeft al 25 % van alle daken een groene bekleding. Bewust van dit feit en het belang van groendaken koos de eigenaar van dit huis in Mill Valley, California bij het bouwen van twee nieuwe studio’s voor een oplossing as ‘Green’ as Possible .

Om het bouwen van de studio’s mogelijk te maken zonder bomen te hoeven kappen werd gekozen voor twee locatie op het terrein. Hierdoor hoefden er slechts twee, toch al niet gezonde bomen te worden verwijderd. De groendaken zijn door de ligging op een helling makkelijk te bereiken voor onderhoud, wat toch al tot een minimum is beperkt.

Landschapsarchitect Juri Hook heeft de beplanting in nauw overleg met de bewoner (die ook fanatiek tuinier is) samengesteld. De groendaken zorgen er tevens voor dat kijkend vanuit de woning de studio’s een niet al te grote impact hebben op het landschap. Aangezien dit gedeelte van de Verenigde Staten niet geheel vrij is van aardschokken is gekozen voor een goede solide constructie die de groendaken dragen.

feldman 3
feldman 4

Lees HIER meer.