De blauwe Coldharbour garden ontworpen door Anthony Paul.

ap 1De tuinen die Anthony Paul ontwerpt kunnen worden omschreven als “simpel en terughoudend”, weinig onderhoud is een ander aspect wat bij Anthony in zijn ontwerpen een rol speelt. Om zo weinig mogelijk onderhoud in zijn tuinen mogelijk te maken maakt hij zo veel mogelijk gebruik van inheemse vaste planten, deze zijn immers bestand tegen de lokale leefomstandigheden.

Met cottage gardens heeft Anthony Paul naar eigen zeggen niet veel op, ‘dit is puur voor de bloemen en de kleur’ en Anthony werkt liever met een eenvoudig palet wat aansluiting vindt bij zijn natuurlijke omgeving.

De ‘Coldharbour garden’ is gelegen op een heuvelrug en bij dit soort tuinen maakt Anthony het liefst een aantal aparte ruimtes en maakt zo op een handige manier gebruik van de natuurlijke situatie. Door de tuin op te delen in kleinere ruimtes ontstaat er meer intimiteit volgens Anthony. Door het gebruik van grassen wordt er een natuurlijk gevoel gecreëerd, door het gebruik van inheemse planten wordt dit nog eens vergroot. Bovendien moeten volgens Anthony de planten en de gebruikte materialen goed aansluiten op de omgeving. De hoofdkleur bij dit ontwerp is blauw.

ap 2

In veel van zijn ontwerpen gebruikt hij graag zo veel mogelijk beeldende kunst objecten. De eigen tuin van Anthony Paul is daar een goed voorbeeld van, hier zijn veel kunst objecten ontworpen door zijn vrouw Hannah Peshar in terug te vinden. Deze tuin is tevens de basis van zijn ontwerpstudio en woning en volgens Anthony zeker een bezoek waard, zelf noemt hij het ‘een oase van schoonheid en eenvoud’.

(website Anthony Paul.)

ap 3Een verrassend element in de tuin is deze waterloop die in het donker is aangelicht in een bijpassend blauwe kleur.

ap 4

ap 5

ap 6

ap 7