Weekly Urban Green Bulletin .

Verticale tuinen, muurtuinen, watertuinen het zijn ontwerpen die we steeds vaker, en dan vooral in de stedelijke omgeving zullen gaan zien. Dit soort ontwerpen hebben vaak een duidelijke meerwaarde omdat ze kunnen bijdragen aan het verduurzamen van onze directe leefomgeving en kunnen ze bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit. In deze rubriek kunt u vanaf nu wekelijks de meest opvallende ontwerpen bekijken.

De Jungle in huis,

jungle 1Dit ontwerp is genaamd, The Elok House. Je kunt dit echt wel een jungle noemen, er worden veel boomvarens in gebruikt. Elke ruimte in dit woonhuis heeft zijn eigen mix van interieurbeplanting en doet de grens met buiten vervagen.

The “Elok House” is a real Plant-home , it’s not just an interior-plant that makes the trick but in this home a complete jungle or forest makes the difference.

jungle 3jungle 4

Secret Garden in Japan,

secret-green-roof-home-modelDe daktuinen in dit project verbinden de ruimtes van dit huis die alle hun eigen functie hebben voor verschillende leden van dit gezin. De tuinen zorgen voor schone lucht, isolatie en zijn een bron van voedsel, niet alleen voor de bewoners maar ook voor de dieren. De tuinen zijn verbonden door een stelsel van trappen en bruggen. Het ontwerp is van RA Architects in Japan.

The Roof-gardens in this project are connecting a series of independent buildings. The buildings have various functions used by family-members. The roofs provide insulation, clean air and even edible produce but are also linked together by a system of bridges and stairs.

The Travessa Vertical Garden, Lisabon Portugal, 

house13

Dit familie-huis wat gebouwd werd in 2012 heeft een aantal verticale tuinen die meewerken aan de klimaatcontrole aan de binnenzijde. In de zomer zorgen de muurtuinen voor absorberen de tuinen zonlicht wat er voor zorgt dat er in dit geval zelfs helemaal geen energieverslindende airconditioning nodig is. Alle ruimtes in dit huis zijn te bereiken met één trap.

This house build in 2012 has great plant-features , the first great green wall is the front of this Residential Single Family House. The green walls are perfect for the climate-control of the house, in the summer they absorb sunlight and keep the house cool.The spaces in this Box-house are all connected by one staircase .house12house11

Natural Curtain in Tokyo. 

hideo-kumaki-green-screen-5

 

 

Een geweldig idee waar je wel de ruimte voor moet hebben, een natuurlijke zonwering, Het helpt bij het koelen van het huis en kan in sommige gevallen het uitzicht een stuk plezieriger maken. Het ontwerp is toegepast bij een woonhuis in Toyo en ontworpen door architect Hideo Kumaki. bron 

A great idea, planting a natural sun-screen , helps cool the house and creates a great green view. Architects Hideo Kumaki planted this natural curtain by a Tokyo home.hideo-kumaki-green-screen-2outside02s2

Japanse verticale tuin in Amiens, Frankrijk, 

picmonkey-collage-001

 

De Kamer van koophandel van het district Picardy in het Franse Amiens is gevestigd in een 100 jaar oud Art-Nouveau pand en was toe aan een groter pand. Het nieuwe gebouw is vrijwel geheel bedekt achter een spectaculaire  muurtuin in Japanse stijl waarin meer dan 40 soorten planten zijn verwerkt. Het ontwerp van de bekende ontwerper van muurtuinen, Patrick Blanc.

The Chamber of Commerce in Amiens had to expend their office-building wich is an 100-year old Art-Nouveau building. The new building is almost completely covered with a spectacular Japanese-style Vertical Garden. More then 40 varieties of plants are used in this Vertical Garden. The design is from the famous vertical-garden Designer Patrick Blanc.

picardy-regional-chamber-of-commerce-and-industry

 

Een drietal Nederlandse projecten, 

242562Tot slot van dit artikel nog een drietal Nederlandse projecten, dit kinderdagverblijf is voor het grootste gedeelte bedekt met een groene muur en heeft een sedum-dak.

At the end of this post three pictures of Dutch projects, the first one is a green wall and roof of a Children Day-Care Centre in Diemen ( Near Amsterdam ).

242560

 

Het nieuwe kantoor van een BP raffinaderij in Rotterdam loopt naadloos over in de nabij gelegen duinen.

The new office of BP Refinery in Rotterdam the Green Roof of this building runs over in the next by Dunes.

242564

 

Deze ‘Staande tuin’ is een gedeelte van het openbaar groen in een wijk van Arnhem.

This Green Wall is’ The Standing Garden’ in a living-area and part of the public green in the City of Arnhem .