De tuinen van Fort Jean in Lyon.

fort 1Fort Saint Jean ligt op een heuvelrug in het Franse Lyon. Door de unieke ligging van deze school is er een prachtig uitzicht over deze middelgrote Franse stad. Het fort is onderdeel van de oude vestingswerken van de stad. Door de ligging op de heuvel en de vele binnenhoven zijn er prachtige tuinen op verschillende niveaus wat het geheel een heel bijzondere sfeer geeft.

Door het gebruik van veel inheemse planten in een’ natuurlijk ‘ ontwerp heeft de tuin een grote biodiversiteit en heeft het een duurzaam karakter. fort 2fort 3

Veel van de oude bomen op het terrein zijn behouden en onderdeel geworden van het nieuwe ontwerp waarin ook veel heesters en mediterraanse vaste planten zijn verwerkt. Verder zien we veel Sedum maar ook Wisteria en Vijgenbomen. De tuinen rond de school die zijn ontworpen door Situ Landscape Architecture hebben een kleine miljoen euro gekost en zijn gerealiseerd in 2005.fort 4fort 5fort 6

Fort Saint Jean is like a balcony above the City of Lyon in France. The school offers a great view over the city. The old fort used to be a part of the fortification of the City of Lyon. The courtyards lying on different levels gives this site a great ambiance. Old Judean Pine Trees where saved and fitted into the new design, wich has also Shrubs, Sedum, Wisteria  and Mediterranean Scented Perennials. The gardens are designed by Situ Landscape Architecture and costed a little one million euro’s.fort 7fort 8fort 9 fort 11 fort 10 fort 12

BRON